Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 december 2021 | 09:00

Scenen i veckans "Hawkeye" som får Marvel-fans att tappa hakan

Andra delen av överraskningen kan ses i "Spider-Man: No Way Home" - och nu blir det spoilers och spekulationer...
Marvel Studios lyckades få till något rätt fantastiskt den här veckan. I onsdagens avsnitt av "Hawkeye" och i bioaktuella "Spider-Man: No Way Home" finns två spännande cameo-roller som man lyckats hålla mer eller mindre hemliga för fans.

Karaktärernas comeback i MCU kan vara en kul detalj, eller möjligen början på något större. Vi kan inte snacka mer utan att varna för *spoilers* för dig som ännu inte sett veckans "Hawkeye" eller nya "Spider-Man" på bio.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

1. Kingpin styr showen?

 
I femte avsnittet får Kate Bishop möta Yelena (Florence Pugh), Black Widows syster som anlitats för att döda Hawkeye. De blir vänner, typ, och i slutet av avsnittet får Kate reda på vem som anlitade Yelena. Det är ingen mindre än hennes mor som opererat som hemlig skurk bakom kulisserna... i samråd med ingen mindre än Kingpin.

Jepp, den Kingpin - den skrämmande gangsterbossen från Netflix-serien "Daredevil" - syns på ett suddigt fotografi i ett par sekunder alldeles innan eftertexterna. En grym cliffhanger som får oss att hoppas få se mer av Vincent D'Onofrio alias Wilson Fisk i säsongsfinalen nästa vecka. 

Netflix-serien "Daredevil" fick ju, likt "Jessica Jones" och "Luke Cage", ett abrupt slut när Disney plockade hem sina rättigheter. Men detta är den första lilla hinten om att karaktärerna kan få leva vidare på Disney+ på ett eller annat sätt... och även på bioduken?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I "Spider-Man: No Way Home" kommer den andra delen av överraskningen. Återigen, spoilervarning om du inte har sett filmen!
 

2. Lita på Matt Murdock 

 
När Peter Parker behöver anlita en advokat för att komma ur en trasslig situation (ni vet, anklagad för mord på Mysterio och allt) är det ingen mindre än Matt Murdock som gör entré. Murdock är den blinde New York-advokaten som har sin egna hemliga hjälteidentitet, Daredevil, och han spelas här återigen av Charlie Cox.

Det var bara häromveckan som Marvel-chefen Kevin Feige hintade om att Charlie Cox skulle få fortsätta som Daredevil i MCU ("vem vet var och när"). Nu är hemligheten ute och antagligen inväntar studion fansens relationer för att staka ut en framtid för Daredevil, Kingpin - och kanske också resten av Netflix fallna hjältar i Marvels filmiska universum.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad tycker ni om att Kingpin och Daredevil är tillbaka i MCU? Kommentera gärna.
| 17 december 2021 09:00 |