Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2018 | 07:25

Chocken: Netflix lägger ned den hyllade Marvelserien om "Luke Cage"

Vad tusan är det som händer med Netflix lilla universum av Marvelserier?
För ganska exakt en vecka sedan valde Netflix att lägga ned Marvelserien "Iron Fist". Ett beslut som var oväntat med tanke på slutet av seriens andra säsong. Men "Iron Fist" blev efter den första säsongens sågningar, aldrig någon större succé på det sätt som flera av de andra Marvelserierna hos Netflix. 
 
"Luke Cage" har däremot mötts av positiv kritik efter båda sina säsonger, varav den andra har haft det mest spännande slutet av alla Marvelserier hittills. Det kommer därför som en stor chock för många av seriens (och Marveluniversumet hos Netflix i stort) fans, att Netflix nu valt att helt lägga ned serien.
 
Simone Missick som Misty Knight och Jessica Henwick i "Iron Fists" andra säsong.
 
Med tanke på hur stor plats sidokaraktärerna Colleen Wing ("Iron Fist") och Misty Knight ("Luke Cage") tillsammans har fått ta, i de nu båda nedlagda serierna, vore det praktiskt taget tjänstefel från Netflix sida om de inte hade en spinoffserie i åtanke.
 
Det finns nämligen en Marvelserie-tidning, "Daughters of the Dragon", helt fokuserad på karaktärerna Wing och Knight. Om Netflix inom kort lägger en beställning på en första säsong av "Daughters of the Dragon", skulle det förklara besluten bakom de plötsliga nedläggningarna av "Iron Fist" och "Luke Cage". 
 
Finn Jones som "Iron Fist" och Mike Colter som "Luke Cage".
 
Det skulle även göra det möjligt att använda Danny Rand och Luke Cage som sidokaraktärer, och på så sätt få ett värdigt slut på de båda serierna som nu avslutats med förhållandevis spännande cliffhangers.
 
Den tredje säsongen av "Daredevil" hade premiär igår, jag har hunnit ta del av nio av säsongens avsnitt hittills och tycker verkligen att de har lyckats få till Marveluniversumets överlägset bästa skurk. Om du har gillat de tidigare säsongerna om den blinde superhjälten, är det nog bäst att du börjar titta på den nya snart - annars kanske Netflix lägger ned den också...
 
Vad tror du Netflix har för planer kring sitt Marveluniversum egentligen? Kommentera gärna nedan!
| 20 oktober 2018 07:25 |