Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

16 september 2023 | 12:00

En blodtörstig nisse gör julen röd i ny norsk skräckkomedi

Norge släpper en tidig julklapp till alla skräckfantaster i form av skräckkomedin ”There’s Something in the Barn”. En galen Nisse som hatar förändringar i form av julpynt, vad kan gå fel?
I Norge finns det nissar som bor i lador, så kallade ”barn elves” och det finns en sak de hatar mer än allt annat: när förändringar görs på deras tomt.
 
Så när julen står runt knuten och det är dags att pimpa villan à la galna amerikaner blir nissen i ladan galen. Mordiskt galen. Detta får en amerikansk familj på semester i Norge erfara på värsta sätt när de attackeras av en ond nisse som helst vill servera hela familjen som julskinka på julafton.
 
Large c28c0153481b91fa1beefaed705a7fcd something
 
Den nya norska skräckkomedin ”There’s Something in the Barn” är regisserad av Magnus Martens som bland annat står bakom filmerna ”United” och ”Jackpot” samt avsnitt av serier som ”Agents of S.H.I.E.L.D” och ”Fear of the Walking Dead”.
 
I rollerna syns Martin Starr, Amrita Acharia, Zoe Winter-Hansen och Townes Bunner.
 
Large c28c0153481b91fa1beefaed705a7fcd sometging in the barn
 
”There’s Something in the Barn” går upp på norska biografer 10 november men det finns inga datum satta för Sverige än. En första teaser-trailer för filmen släpptes nyligen och skvallrar om att vi har en ytterst unik ”julfilm” framför oss!
 
| 16 september 2023 12:00 |