Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 maj 2018 | 22:15

En av årets populäraste tv-serier läggs ned efter rasistisk tweet

ABC:s superlyckade revival av "Roseanne" fick under dagen ett abrupt slut - efter några rasistiska och antisemitiska tweets från skaparen Roseanne Barr.
"Roseanne" är den mest lyckade revival-serien någonsin, och en av årets allra mest populära tv-serier. Premiäravsnittet på årets nya säsong, 21 år efter det senaste, lockade hela 25 miljoner tittare. Något som fick självaste Donald Trump att ringa och gratulera seriens skapare Roseanne Barr, som också är en uttalad Trump-supporter.
 
Barr har vid flera tillfällen tidigare uttryckt sig hårt (och enligt många, opassande) på Twitter. Men efter dagens tweets där hon bland annat kallade Valarie Jarrett (rådgivare åt Barack Obama) för "en avkomma ur det Muslimska brödraskapet och Apornas planet", har (Disney-ägda) ABC slutligen valt att säga upp alla samarbeten med skådespelerskan.
 
 
Till och med Disneys VD, Bob Iger, kommenterade beslutet med att "det fanns bara en sak att göra" och menade att nedläggningen av den populära serien var det enda rätta.
 
Redan efter säsongens premiäravsnitt beställde ABC en ytterligare säsong av "Roseanne", men den kommer nu alltså inte att bli av. Vilket innebar att alla involverade i produktionen av den nya säsongen, inom loppet av några timmar gick från att vara en del av en av de mest populära tv-serierna - till att vara utan jobb.
 
Tycker du att ABC tog rätt beslut gällande "Roseanne"? Kommentera gärna nedan!
| 29 maj 2018 22:15 |