Film

Skribent

Thomas Linnaeus

2 maj 2023 | 19:15

Emma Watson har inte synts på film sedan 2019: “Kände mig instängd”

Skådespelaren som spelade Hermione Granger “Harry Potter”-serien berättar varför hon inte medverkat i en långfilm sedan “Little Women” från 2019.
I en ny intervju med Financial Times har den tidigare “Harry Potter”-skådespelaren öppnat upp om sitt psykiska mående. Emma Watson har inte varit med i en film sedan “Little Women” från 2019 och nu berättar hon varför:
 
- Jag var inte särskilt glad om jag ska vara ärlig. Jag tror att jag kände mig lite instängd. Det jag tyckte var riktigt jobbigt var att jag var tvungen att gå ut och sälja in en produktion, som jag egentligen inte hade så mycket kontroll över.
 
Emma Watson, som arbetat som skådespelare sedan första “Harry Potter”-filmen från 2001, verkar ha tröttnat på att arbeta för andra regissörer:
 
- Att medverka i en film och låta varje journalist kunna fråga: ”Hur stämmer detta överens med dina egna åsikter?” Det var väldigt svårt att behöva vara ansiktet utåt och talesperson för projekt där jag inte fick vara med i processen bakom.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Emma Watson som Hermione Granger i "Harry Potter och De vises sten" från 2001.
 
Skådespelaren vill istället medverka i produktioner där hon kan stå för arbetet:
 
- Jag hölls ansvarig på ett sätt som jag började tycka var riktigt frustrerande, eftersom jag inte hade en röst, jag hade inte något att säga till om. Och jag började inse att jag bara ville ställa upp på saker där, om någon skulle gnälla om det, så skulle jag kunna säga: “Ja, jag har gjort det, det var mitt beslut, jag borde ha gjort det bättre”. På ett sätt som inte fick mig att hata mig själv, fortsätter Watson.
 
Men redan i början av karriären uppmuntrade folk omkring henne att hon kunde arbeta med fler saker än skådespeleriet:
 
- Folk sa alltid till mig att jag skulle regissera och producera, även när jag var på "Potter”. Jag var orolig att det bara var tekniskt, inte kreativt, och jag kunde inte ta med mig vad jag tror är min kompetens.
 
Watson, kommer dock inte att ge upp arbetet. Skådespelaren väntar gärna på att rätt projekt ska komma till henne:
 
- Men jag sitter gärna och väntar på nästa rätta sak. Jag älskar det jag gör. Nu måste jag hitta ett sätt att göra det här, utan att behöva dela upp mig i olika fack som skådespelare. Och jag vill bara inte byta till robotläge längre. Låter det vettigt?
 
Emma Watson passar även på att avslöja att hon kommer medverka i en ny film 2024.
 
| 2 maj 2023 19:15 |