Film

Skribent

MovieZine

17 december 2023 | 20:10

"Harry Potter"-stjärnan Emma Watson har inte gjort en film på 4 år. Vart tog hon vägen?

”Jag är glad att jag slutade skådespela”, säger Watson i en ny intervju.
Har du också saknat Emma Watson? Skådespelerskan som slog igenom i Harry Potter-filmerna har faktiskt inte gjort en film sedan 2019 års ”Unga kvinnor”, då för ”Barbie”-regissören Greta Gerwig. Det är ingenting hon ångrar.
 
33-åriga Watson berättar i en intervju med brittiska Vogue att 30-årdåldern kom med en ny förståelse för vad hon vill pyssla med i livet. Och det är inte nödvändigtvis filmbranschen som lockar mest:
 
- Jag är glad att jag slutade med skådespeleriet. Jag känner att jag har fått en egen röst, och ett kreativt utrymme och självständighet som jag inte hade innan - mer frihet. Det var rörigt ett tag, jag visste inte vad som skulle ske härnäst, och jag är så glad för det. För de insikter jag har kommit till skulle jag inte vilja byta mot något annat.
 
Så vad gör Emma Watson nuförtiden? Hon har bland annat regisserat en reklamfilm för Prada, börjat plugga kreativt skrivande - hon har visst redan skrivit en hemlig pjäs - och till och med startat ett gin-märke tillsammans med sin bror. Hon fortsätter även att engagera sig som aktivist.
 
- När man är i en snabbrörlig bransch är det ett stort beslut när man vill ta sig tid och göra annat. Att gå tillbaka till att skriva och plugga, och ställa mig bakom kameran, var skrämmande för mig. Jag hade inte gjort det innan. Jag har alltid stått framför kameran.
 
Men hon kommer inte tveka att agera igen om rätt projekt dyker upp.
 
Se Emma Watsons regidebut här:
 
| 17 december 2023 20:10 |