Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 mars 2016 | 11:30

Emma Stone och Jonah Hills första TV-roller blir i "Maniac"

Oscars-vinnare ska nu göra norsk serie på amerikanskt vis med topp-skådisar.
Visst är det alltid svårt att erkänna när grannlandet har gjort något bra, men norsk TV får idag vara stolta över att amerikanerna nu ska göra sin egen version av deras TV-serie "Maniac" - fullpackad med Oscars-vinnare och nominerade både bakom och framför kameran. Detta skriver Deadline idag.

"Maniac" handlar om Espen som lever ett liv fullt av festligheter som verkar vara för bra för att vara sant. Det är det också. Espen är inlagd patient på psykvården och lever sitt liv i en fantasivärld. Frågan är om han hellre vill leva i en falsk men perfekt drömvärld, eller i den riktiga världen där han känner sig som en förlorare.

Rollbesättningen har börjat före manusskrivandet. Ingen mindre än Jonah Hill har fått rollen som Espen, även om karaktären säkert får sig ett mer amerikanskt namn. En annan A-listad skådis är Emma Stone som ska spela en annan patient på avdelningen. Båda skådisar har varsin Oscars-nominering i bagaget och jobbade ihop på filmen "Superbad" från 2007. "Maniac" markerar skådisarnas första steg från film till TV-ruta.

Regin kommer från Cary Fukunaga, som vann en Emmy för sin "True detective"-regi. Han är också känd för att ha gjort filmerna "Sin nombre" och "Beasts of no nation" på Netflix.

Det norska originalet har sedan 2014 gjort två säsonger och skapas av Rubicon TV som också ligger bakom "Lilyhammer". Den skrivs  av Håkon Bast Mossige samt Espen P.A Lervaag, som också spelar i serien och regisseras av Kjetil Indregard. Alla dessa, samt den norska seriens producenter Anne Kolbjörnsen och Pål Kruke Kristiansen, kommer att agera exekutiva producenter i den amerikanska versionen. I det gänget ingår även Oscar-vinnarna Michael Sugar och Doug Wald.

Tio avsnitt är redan beställda av Netflix. Just nu söker produktionen efter en lämplig (Oscar-vinnare?) manusförfattare.

Har du sett norska "Maniac"?
| 24 mars 2016 11:30 |