Serie

Skribent

Oskar Möller

21 januari 2023 | 14:00

Emilia Clarke tittar inte på "House of the Dragon" - Kan ni förlåta mig?

Emilia Clarkes karriär fick raketfart sedan hon fick rollen som Daenerys Stormborn i "Game of Thrones". Men trots att hon hon var en så väsentlig del av serien tittar stjärnan inte på seriens spinoff (och HBO:s monsterhit) "House of the Dragon"
Det var kanske inte helt otippat att "House of the Dragon" skulle dra publik; serieadaptionen av George R.R Martins "Sagan om is och eld" blev ju "Game of Thrones" med hela världen och den största streaminghitserie världen skådat. En koloss som tronade på våra hemskärmar i närapå ett decennium.
 
Seså Drogon, bli inte arg, mamma ska titta.... låt mig bara erövra en kontinent först!
 
Men trots att serien är en av HBO:s mest streamade 2022 (och den serie som laddats ner av flest användare)
har Emilia Clarke ännu inte sett "House of the Dragon", avslöjade hon småskamset i en stuiointervju i med Variety.
- Jag kan bara inte, det är så underligt, verkligen skumt, sa stjärnan.
 
Så trots att hon blev Daenerys Targaryen med hela världen har Clarke alltså ännu inte sett ett enda avsnitt av "Game of Thrones" spinoffen som berättar den tidigare historien om släkten Targaryen - en tid när drakar fortfarande var en fruktad maktfaktor och naturlig del av landskapet i Westeros. Clarke bad tittarna om ursäkt och förklarade hur hon kände:

- Jag är verkligen glad över framgångarna och priserna, men det är så skumt, jag kan bara inte titta. Det är lite som om någon skulle fråga en om man vill gå på en klassåterträff som inte är ens eget år - man skippar det, beskriver hon känslan.
 
 

Läs vår recension av "House of the Dragon" här!

 
| 21 januari 2023 14:00 |