Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

14 juni 2023 | 17:55

Svenska Embracer är i kris - planerar att exploatera “Sagan om Ringen”

Styrelsen meddelar att “Sagan om ringen” behöver bli en av världens största spelserier.
Häromdagen meddelade den svenska företagskoncernen Embracer att en omstrukturering väntar. Flera spelstudios kommer att stängas och olika spel kommer att läggas ner. Totalt vill man minska sina kapitalutgifter med minst 2,9 miljarder kronor.
 
Men en av lösningarna på detta problem kan vara den nyligen förvärvade “Sagan om ringen”-licensen. Förutom spelet “Gollum” som släpptes i slutet av maj, väntar fyra nya spel, och vi kan nog räkna med att fler projekt är på gång, skriver GamesRadar+.
 
- Vi äger “Sagan om Ringen”, och vi vet att vi måste exploatera varumärket på ett helt annat sätt och förvandla det till en av de största spelserierna i världen, berättar Matthew Karch som sitter i koncernens styrelse.
 
Det låter minst sagt oroväckande. Likt många andra sågade även vi “Gollum” och kallade det för “årets sämsta spel”. Håller de nya spelen samma nivå så är det kanske inte klokt att “exploatera” Tolkiens fantasyvärld.
 
Vad vi vet väntar just nu överlevnadsspelet “Return to Moria”, EA:s kommande RPG till mobiltelefoner, Weta Workshops okända titel, nya MMO:t från Amazon och sedan ett spel som ännu inte har utannonserats.
 
Behöver verkligen “Sagan om ringen” att exploateras?
| 14 juni 2023 17:55 |