Film

Skribent

Matilda Klinga

18 januari 2017 | 16:00

Elsa från "Frost" är ansiktet utåt för antidrogkampanj

För att nå ut till barn och ungdomar har man använt Elsa från Disneys "Frost". Att hon porträtteras som en missbrukare har inte godkänts av Disney.
Elsa från Disneys "Frost" har använts i en antidrogkampanj skriver The Guardian. Den superpopulära prinsessan har förtrollat en stor publik och en uppföljare är planerad. 

På en amerikansk reklamskylt syns en figur som ser ut precis som Elsa. Hon är inte som vi är vana att se henne då hon är arresterad och ser riktigt sliten ut. Att det är just Elsa som har porträtterats står inte men texten "Just let it go" gör det väldigt tydligt. Filmens ledmotiv "Let it go" sjungs ju av henne.


En organisation i den amerikanska delstaten Montana står bakom kampanjen. De vill visa för barn och ungdomar hur farligt de är med droger. För att fånga en ung publik är Elsa användbar som ansiktet utåt. 



Bilden är tecknad av en tonåring men det kommer nog inte hindra Disney från att hävda upphovsbrott. Att Elsa har tecknats som en sliten narkoman anser nog Disney vara skadligt för deras varumärke. 
| 18 januari 2017 16:00 |