Film

Skribent

MovieZine

15 juni 2023 | 09:30

Elliot Page sågar sitt livs värsta filminspelning

"En röra från första början" och en "shit show" - så beskriver skådespelaren sin upplevelse på thrillern från 2017.
Att arbeta i Hollywood är inte alltid en dans på rosor. Men det är sällsynt med skådespelare som vågar berätta när något verkligen gått åt helvete.
 
Tack vare Elliot Page och hans nya memoarer "Pageboy" får vi en inblick i en riktigt rörig filminspelning präglad av queerfobi, rasism och otrygga stunts. Ett helt kapitel i boken ägnas åt hur inspelningen av "Flatliners" mer eller mindre "spårade ur", enligt Variety.
 
"Vi gjorde oss redo för ett bilstunt när Kiersey (Clemons) och jag insåg att alla hade inbyggda breda säkerhetsbälten utom vi. Inga säkerhetsåtgärder alls för det påkostade och avancerade stuntet som ingen hade tänkt igenom... Vi var förbryllade och ifrågasatte det", skriver Page och minns hur händerna skakade.
 
"Lyckligtvis gick allt bra men jag tänker tillbaka på hur vårdslöst och farligt det var. Kiersey och jag behandlades med en sådan brist på respekt."
 
"Flatliners" handlar om läkarstudenter som leker med döden.
 
Page minns också hur producenterna ville få karaktären Courtney att klä sig mer "kvinnligt" och föreslog kjolar och högklackat "för att inte se så queer ut". (Sedan filmen släpptes har Page kommit ut som transsexuell.) Och motspelerskan Kiersey Clemons fick kommentarer i stil med: "Du vet att du bara fick rollen för att du är svart."
 
"Flatliners" från 2017 - en remake på 90-talsthrillern "Dödlig puls" - var den första stora Hollywoodfilmen för danske regissören Niels Arden Oplev. Han hade tidigare bland annat gjort svenska succén "Män som hatar kvinnor".
| 15 juni 2023 09:30 |