Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 juni 2022 | 12:30

Ellen Burstyn tillbaka i ”Exorcisten” - har redan filmat reboot

Oscarsvinnaren avslöjar att hon redan filmat scener för David Gordon Greens kommande uppdatering av skräckklassikern.
William Friedkins ”Exorcisten” chockade världen när den släpptes lös 1973 men hyllades också som den nya filmklassiker den var, inklusive huvudrollsinnehavaren Ellen Burstyn som Oscarsnominerades. Nu återvänder hon till franchisen nästan 50 år efter att hon spelade skådespelaren Chris McNeil vars dotter blir besatt av Djävulen.
 
David Gordon Green, som nyligen uppdaterade ”Alla helgons blodiga natt”-serien, har lagt vantarna på ”Exorcisten”-filmerna som idag är uppe i fem stycken samt en TV-serie. Man ska till skillnad från ”Halloween” däremot behålla samtliga uppföljares handlingar.
 
Screen Rant rapporterar att Burstyn i en intervju med Daily Blast LIVE om en hennes kommande film ”Three Months” berättade att hon redan filmat scener för den nya ”Exorcisten”-filmen. Angående de ökända, mystiska händelserna kring originalet sade hon:
 
- På inspelningen av den nya, för jag har redan filmat den nya versionen, så hände ingenting konstigt, nej. Det var många konstigheter i den första men det är många konstigheter i alla filmer.
 
Det är oklart omfånget på Burstyns roll i den nya filmen men det är tveklöst spännande att se den 89-åriga stjärnan återvända till filmuniversumet många minns henne bäst ifrån. I filmen söks hennes karaktär Chris upp av en annan förälder (Oscarsnominerade Leslie Odom Jr., ”One Night in Miami”) med ett besatt barn. Vi kan se fram emot Burstyn och nya, otäcka demoner när filmen släpps på bio 13 oktober 2023.
| 2 juni 2022 12:30 |