Film

Skribent

Mats Karlsson

18 maj 2013 | 19:01

Ella Lemhagen regisserar "Pojken med guldbyxorna"

Skriver även manus till filmatiseringen av Max Lundgrens klassiska bok.

I februari förra året meddelade Tre Vänner att de hade köpt filmrättigheterna till Max Lundgrens bok "Pojken med guldbyxorna" och att Peter Birro skulle skriva manuset. Men i februari i år hoppade lite överraskande Birro av projektet som resulterade i en oviss oro för projektets framtid. Nu står det klart att Ella Lemhagen ("Patrik 1,5") komemr att både regissera filmen och skriva manus.

- Ett absolut drömprojekt. Jag såg ju själv TV-serien när det begav sig och även nu med mina barn som älskar den. Det fina med "Pojken med guldbyxorna" är att den är så universell och trots att den skrevs för över 40 år sen är historien lika aktuell idag", säger Ella Lemhagen.

Filmen kommer handla om Mats som är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar.

Enligt producenten Fredrik Wikström siktar man på att göra en storfilm för hela familjen:

- Min vision är att göra en film som är modern äventyrsfilm av Max Lungrens historia, säger han. Det finns väldigt mycket som jag gillar i boken, äventyr, magi och jag vill göra en storfilm för hela familjen. "E.T." är en film som har inspirerat mig även om vi inte kommer att ha med några aliens, säger Fredrik Wikström.

Det blir första gången det blir en långfilm, men redan 1975 gjordes en TV-serie som var baserad på boken och hade regissören Harald Hamrell i huvudrollen.

Filmen får biopremiär vintern 2014.

| 18 maj 2013 19:01 |