Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 juni 2015 | 15:00

Elizabeth Banks vill regissera fantasyfilm

Från framgångarna med "Pitch Perfect 2" till young adult-filmatiseringen "Red Queen".
Och de säger att kvinnliga regissörer inte ger klirr i kassan. Elizabeth Banks har motbevisat den trötta Hollywood-teorin med sin debutfilm: ”Pitch Perfect 2” som hade premiär för bara några veckor sen har redan spelat in mer än 250 miljoner dollar världen över. Vi får se om Banks också tar sig an del tre. Under tiden har hon hittat sitt nästa projekt.

Det är boken ”Röd drottning” som har fångat Elizabeth Banks intresse, skriver Deadline. Young adult-romanen av Victoria Aveyard handlar om 17-åriga Mare, vars nyfunna magiska krafter drar in henne i farliga maktspel i samhällets övre skikt.

Så här lyder bokens handling enligt Adlibris:

"I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De Silverblodiga, supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga Röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare Barrow är en av de Röda. Hon hankar sig fram som ficktjuv i en fattig by, tills en ödets nyck kastar henne inför Silverdomstolen. Framför kungen, prinsarna och adeln visar det sig plötsligt att även hon har en övernaturlig förmåga, trots sitt röda blod. Något som hotar att underminera hela grunden för de Silverblodigas makt. För att hålla saken hemlig trolovar kungen Mare med en av sina söner och tvingar henne att spela rollen som försvunnen Silverprinsessa.

Mare dras allt längre in i de Silverblodigas värld. Hon får det på flera sätt bättre än någonsin, men väljer att riskera allt genom att hjälpa Röda Gardet, ett växande uppror bland de Röda - samtidigt som hjärtat drar henne i en omöjlig riktning."

Vem skulle passa för huvudrollen tycker ni? Kommentera nedan.
| 12 juni 2015 15:00 |