Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 mars 2016 | 05:15

Elijah Wood i ny absurd komedi-serie: "Dirk Gently"

Efter bisarra "Wilfred" tar sig Elijah an serie baserad på bok av "Liftarens guide till galaxen"-författaren.
Enligt Variety ska allas vår evigt unga ringbärare Elijah Wood dyka ner i ännu ett TV-projekt efter lyckade (och absurda) "Wilfred" där han som självmordsbenägen advokat spenderade hela dagarna med att röka på ihop med grannens hund. Även denna gång blir det absurd komedi, när Wood ska spela Todd i "Dirk Gently": en kommande serie om en excentrisk detektiv och hans assistent som över loppet av en säsong fokuserar på att lösa ett mysterium kring världens alla tings sammankoppling, med hjälp av universum. Ja, ni hör. Todd är assistenten.

Serien är baserad på boken "Dirk Gentlys Holistiska Detektivbyrå", skriven av "Liftarens Guide till Galaxen"-författaren Douglas Adams,  som skrev "Dirk Gently"-boken med inspiration från ett "Dr Who"-avsnitt. Detta är en indikation på nivån av galenskap och bisarrhet.

"Dirk Gently" har faktiskt redan gjorts av BBC UK mellan 2010-2012, men lades ner efter bara fyra avsnitt, trots bra tittarsiffror och recensioner. Nu prövar BBC America lyckan med att göra sin egen adaption med egna skådisar.

Det är för tidigt för en amerikansk trailer, men så här såg det ut i den brittiska versionen:


Min bästa gissning är att vi ska vänta oss något i stil med "Sherlock" och "Dr Who", fast av-brittifierad. Det är svårt att säga om det är lovande förväntningar, men som fan av dessa produktioner väcker det åtminstone min nyfikenhet.

Elijah Wood har nyligen också röstskådespelat i animerade TV-serien "Over the garden wall" samt agerat i filmerna "The Last Witch Hunter" och "The Trust". "Dirk Gently" skrivs och regisseras av Max Landis, som för övrigt just sålde sitt långfilmsmanus "Bright" till Netflix för 3 miljoner dollar den här månaden. Det, ni.
| 23 mars 2016 05:15 |