Film

Skribent

Thomas Linnaeus

17 maj 2022 | 09:40

“Elemental” - nya animerade filmen från Pixar avslöjad

“Elemental” är Pixars kommande långfilm efter “Lightyear”. Filmen kommer från “The Good Dinosaur”-regissören Peter Sohn och har premiär sommaren 2023.
Nu har Pixar avslöjat deras kommande “Elemental” från regissören Peter Sohn. Filmen handlar om Ember och Wade, som bor i en stad där eld-, vatten-, land-, och luft-figurer bor tillsammans. Ember är av eld medan Wade är av vatten och det omaka paret hamnar på äventyr tillsammans i "Elemental".
Regissören Peter Sohn emigrerade till USA som barn och hans familj hamnade i New York. Med “Elemental” hämtar “The Good Dinosaur”-regissören inspiration från barndomen och i ett pressmeddelande säger han:
 
- Mina föräldrar emigrerade från Korea i början av 1970-talet och byggde en livsmedelsbutik i Bronx. Vi var tillsammans med andra familjer som vågade att ta sig till ett nytt land med förhoppningar och drömmar - alla vi var mixade i en stor salladsskål med kulturer, språk och vackra små stadsdelar. Det var det som ledde mig till "Elemental.".

Peter Sohn har varit en flitig Pixar-medarbetare i flera år. Förutom att regissera “The Good Dinosaur” samt kortfilmen “Partly Cloud”, har han även arbetat på en mängd olika Pixar-filmer sedan “Finding Nemo”. Med “Elemental” får Sohn chansen att regissera igen efter floppen “The Good Dinosaur” som inte lyckades dra in en större biopublik.

“Elemental” har premiär den 16 juni 2023.
| 17 maj 2022 09:40 |