Serie

Skribent

Hampus Haglund

22 februari 2016 | 22:00

Eftersnack: Veckans "Billions" innehåller allt man kan önska sig

Det sjätte avsnittet av ”Billions”är fruktansvärt bra. Det innehåller allt du kan önska dig av ett tätt, politiskt Showtime-drama.
Senaste avsnittens uppbyggnad betalar av sig på ett värdigt sätt. Avsnittet ”The Deal” är det bästa hittills och ”Billions” visar inga tecken på att bli sämre. Här är några tankar om avsnittet:

Inledningen


Vi inleder veckans avsnitt i historiens mitt. Efter en naken och överraskande scen mellan Wendy och Chuck sker hoppet 72 timmar tillbaka i tiden. Vad ledde upp till deras underjordiska poolbesök?
 
Jag personligen är svag för det här upplägget. När In medias res-berättande fungerar är det väldigt effektivt och det lyckades ”Billions” verkligen med. Det visar hur Wendy hamnar mitt emellan två stolta, maktberusade män. Faktum är att första tio minuterna förmodligen är det bästa hittills i serien. Uppbyggnaden fick en härlig payoff så att säga.

Förhandlingen


Avsnittet som helhet var jäkligt bra. Men visst når det sina högsta toppar i inledningen och den avslutade förhandlingen? För precis som inledningen är avslutningen fantastiskt. Axe har gått med på att göra något han egentligen inte vill göra. Chuck har gått med på att göra något han egentligen inte vill göra. Kanske är det inte konstigt att dealen går åt pipan. Axe kunde inte låta bli att trycka på Chucks ömma punkter. Det sparade honom 1,9 miljarder men kanske kostar det honom några år i fängelset i framtiden?

Tappa inte tvålen ”Dollar” Bill


Bill Stern visar sin lojalitet gentemot Axe. Han är beredd att förlora båda (!) sina familjer och skaka galler ett antal år. Allt för att inte gå emot finansguden Axelrod. ”I’m Keyser Söze motherfucker!”
 
Nu har vi sett hur långt Axe anställda är beredda att gå för honom. Kommer det behövas tas till oetiska metoder för att till slut få någon att öppna munnen om Bobby Axelrod? 

Veckans WTF


Plötsligt i ett viktigt brainstorming-möte börjar Kate prata japanska för att få Connertys uppmärksamhet. WTF. Det hänger sexuell spänning i luften mellan dem men det passade inte alls in i veckans avsnitt. We get it, move on. Jag kan i alla fall inte bry mig mycket mindre om Kate och Connertys vara eller icke vara.

Nästa vecka


Connerty tar över. Handskarna är av. Let’s rumble. I preview för nästa veckas avsnitt verkar konflikter fortsätta till höger och vänster. Rhodes-äktenskapet som verkade så bra kanske får sig en törn igen nästa vecka. Vad hoppas vi på då? Som svensk kan man verkligen önska sig mer tid för Malin Åkerman. Hennes karaktär har verkligen fått för lite utrymme...

">

| 22 februari 2016 22:00 |