SPONSRAT

Skribent

Hampus Haglund

7 mars 2016 | 22:00

Eftersnack: Veckans "Billions" har svårt att följa upp förra avsnittets briljans

Ingen vill sjunga karaoke direkt efter den där snubben som faktiskt kan sjunga och just dragit av en Bon Jovi-dänga till stående ovationer. På samma sätt var kanske förra ”Billions” så bra att den här veckans avsnitt blev lidande.
Jag är kanske inte den enda som behöver komma ur "House of Cards"-bubblan lite efter en maraton-helg. Finns det något bättre sätt än att ersätta en maktkamp med en annan?

Veckans avsnitt inleds med att en halvnaken Bobby Axelrod crashar ett grillparty och utdelar en välförtjänt smocka. Hans söner har blivit hemskjutsade av en berusad förälder. Trots att vi alla nog kan komma överens om att det var rättfärdigat ställer det till med lite problem. Veckans avsnitt blir som många gånger förr präglat av ett hinder som Axe måste ta sig över, vilket han gör och kommer ut starkare på andra sidan.

Samtidigt på andra sidan lagen har Chuck lämnat över Axelrod-fallet till Connerty... typ. För precis som vi misstänkte efter förra avsnittet kommer Chuck ha svårt att hålla fingrarna borta från sin nemesis. Connerty är inte överförtjust, varken i Chucks medverkan eller sin informatörs utdragna ”Bojangle”, som också är namnet på avsnittet.
 
Vad kommer hända med Connerty, hans informatör och Rhodes? Om du är extremt känslig för spoilers kan hoppa förbi detta klipp. Det är nämligen en förhandstitt på vad som kommer härnäst, kommer han kunna hålla sig borta från fallet helt och hållet?


Förra avsnittet var väldigt bra. Därför är det inte konstigt att det här kändes lite mer som en mellanvecka. Här är mina tankar om avsnittet: 

Mellanvecka


Vad menar jag mellanvecka? Det låter kanske mer negativt än vad det är. Jag menar bara att serien förra veckan nådde en ny högsta nivå. Mycket tack vare att avsnitten innan byggt upp inför det. Den här veckan var vi tillbaka i lunken igen, jag älskar lunken men den finns till för att skapa topparna.

Det här var en stabil ”Billions”-vecka. Ingenting spektakulärt men karaktärsutveckling och en tillräckligt intressant underliggande konflikt gör att det är ständigt intressant. För min del blir det dock mindre intressant ju längre ifrån huvudkonflikten mellan Chuck och Axe man kommer. Jag hoppas att serien styr skutan rakt in i det kriget igen nästa vecka.

Vad gör Åkerman?


Ok, jag är svensk och kanske lite partisk men Malin Åkerman är för bra för rollen som Lara Axelrod. Förutom utpressningen för att få tag i bokmanuset, vad gör Lara? Hon är lite oroad för att barnen blir bortskämda, hon påtar lite i trädgården och hjälper till med restaurangen. Jag vill se Lara som Bobbys högra hand! Som den andra biten i ett sjuhelsikes power couple! Det händer för lite intressant kring Åkerman just nu vilket är synd. Hon och Maggie Siff spelar båda karaktärer som bör få större utrymme, släpp loss seriens starka kvinnor ”Billions”!

Vad händer härnäst?


Låt oss hoppas att Connery lyckas riva upp lite sår i Axe Capital nästa vecka. På den här previewn verkar det vara åt det hållet vi är på väg, I like it!


Vad tyckte du om veckans "Billions"? Diskutera det med mig och andra läsare i kommentarsfältet!

"Billions" går att följa via HBO Nordic.
| 7 mars 2016 22:00 |