SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

4 augusti 2018 | 09:00

Eftersnack: Värdigt avslut för HBO Nordics ”Cloak & Dagger"

Tandy och Tyrone avslutar episka ”Cloak & Dagger” hand i hand i finalavsnittet för den här säsongen på HBO Nordic. Paret har mycket att göra i sista avsnittet av serien.
Förra avsnittet lämnade oss i en smärre kaosartad situation med Tandys mamma som är påväg att bli mördad och Ty som springer ifrån polisen. Aldrig är det lugn och ro i New Orleans. Förutom Tandy och Tyrones problem så har även Roxxon skapat ett utbrott av ”Terror” som manifesterar sig i att människor får zombie-liknande symptomer.
 
Men innan de två kan rädda världen så har de sina egna problem att lösa. Tandy är tvungen att rädda sin mamma ifrån Scarboroughs lönnmördare och sen måste hon hitta Mina så hon kan hjälpa henne med utbrottet.
 
 
 
Tyrone blir fastagen av polisen och O’Reilly likaså. När Tyrone står upp mot polisen och säger vad han tycker var en av de mer emotionella scenerna vi har sett med Tyrone. Vi får även se O’Reillys tragiska slut när hon offrar sig själv för att Tyrone ska kunna fly. De var tragiskt eftersom jag hade önskat ett positivt avslut för stackars O’Reilly i denna serie. Kanske kan vi ha ett litet hopp att vi får se hennes ansikte igen i nästa säsong?
 
 
 
Både Tandy och Mina blir kontaminerade av utbrottet men vi får aldrig riktigt se hur det påverkar de två. Även här kan man ju undra om detta kan vara en röd tråd som fortsätter till nästa säsong?
 
Connor kommer såklart och stör de två hjältarna när de försöker rädda världen och de får en gång för alla ta hand om denna elaka man. Tyrone får sin hämnd och de fortsätter mot utbrottet.
 
 
 
Hand i hand går de tillsammans in till Roxxons fabrik och hand i hand går de även där ifrån. De lyckades stoppa utbrottet och ”one will die” ödet verkar ännu inte har tagit kraft. Även fast faran är över för denna säsong så är allt inte frid och fröjd.
 
 
Polisen letar fortfarande efter Tyrone och Tandy har sin mamma att vaka över. Ett bra avslut på en fantastisk serie. Kan tycka att det gick lite snabbt i slutet men känner ändå att det finns gott om tid att utveckla serien då det kommer en andra säsong nästa år. De frågor jag har nu kommer antagligen bli besvarade i nästa säsong och därför känner jag att jag inte kan klaga.
 
Vad hoppas vi få se i nästa säsong av HBO Nordics ”Cloak & Dagger”? Mer utveckling i Tandy och Tyrones relation? Återse O’Reilly och Mina? Vi får väl helt enkelt vänta ivrigt till nästa säsong!
| 4 augusti 2018 09:00 |