Serie

Skribent

Sarah Åkerman

29 juni 2018 | 16:00

Eftersnack: Tandy låter inget stoppa henne i "Cloak & Dagger"

Även Tyrone har mycket att kämpa för i det femte avsnittet av "Cloak & Dagger" på HBO Nordic.
Om det inte är Tandy man oroar sig för så är det istället Tyrone. I detta avsnitt får vi verkligen se de båda kämpa, inte bara med sina krafter men också med sina känslor. Vi får följa med våra två superhjältar när de börjar testa hur starka sina krafter egentligen är.
 
Tandy som verkar ha tappat förståndet helt gör att jag sitter framför tv:n som en orolig mamma när hon gång på gång utmanar ödet. Även om hon alltid har varit lite av en rebell i serien så känns det som hon tar det till det extrema i detta avsnitt. Falsk identitet, tar sig in på festen och går runt utan oro och letar efter Roxxons högsta höns. Såklart lyckas hon och väljer att hälsa på mannen.
 
 
Mannen som vi får reda på heter Peter Scarborough verkar vara en riktigt läskig typ. Scenen när Tandy får se hans drömmar får en att rynka på näsan i avsmak. Man märker verkligen att det tar all Tandys energi att inte mörda honom där och nu när hon står där bakom honom vid bilen. Det kanske även visar vad för slags person hon är i slutändan. För hur rebellisk och galen hon än är, så är det ingenting om man jämför henne med Peter Scarborough. Hon väljer att gå därifrån utan att döda honom, förhoppningsvis så tjänar hon på det i slutändan.
 
 
Även om Tandy nu verkar ha stabiliserat sig själv, så kan vi inte säga detsamma om Tyrone. Stackars Tyrone har haft en tuff vecka. Efter hans prat med O’Reilly som föreslog att han skulle lämna polisarbetet till henne, så gör han just det. Han börjar fokusera på den viktiga basketbollmatchen som är emot skolan ifrån han gamla grannskap. Men som vanligt i denna serie så får våra huvudkaraktärer aldrig en lugn stund. Mitt i denna viktiga match så transporterar sig Tyrone oavsiktligt till Billys gamla vän, Duane. Redan här kände jag att det var något skumt på gång med den här Duane-killen och jag måste nästan klappa mig själv på axeln för att jag hade rätt.
 
 
Dilemmat som Tyrone står framför är verkligen svårt. När han ser Duane prata med den korrupta polisen som dödade hans bror så ser man verkligen hur tankarna snurrar i hans huvud. Bestämmer han sig för att ta ner polisen så kommer detta även påverka Duane. Det inser Tyrone och frågan är hur mycket han egentligen bryr sig om Duane i slutändan.
 
 
Vad som vi säkert kan säga går bra i Tyrones liv är i alla fall hans kärlek liv! Jag fnittrade som en liten skolflicka när Tyrone gav sin jacka till Evita. Jag gillar verkligen Evitas karaktär och hon gör det verkligen svårt för en att ogilla henne. Även fast jag innerst inne hoppas på att Tyrone och Tandy blir ihop istället.
 
 
Sluttankar om detta avsnitt? Kan Tandy snälla rädda Liam ifrån polisen? Varför berättade inte Tandy till Tyrone om att Greg blev mördad mitt framför hennes ögon?
 
 
Häftigt i alla fall att vi fick se en lite coolare sida av O’Reilly. Blev verkligen förvånad när hon satt på kontoret och snortade kokainet. Jag måste erkänna att jag blev lurad där en sekund innan hon gick utanför dörren.
 
 
Vi får även hoppas till nästa avsnitt att denna Mina Hess vi får se i slutscenen inte är en otrevlig typ.
 
Avsnitt sex av ”Cloak & Dagger” kan vi se på HBO Nordic nästa fredag.
| 29 juni 2018 16:00 |