SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

6 juli 2018 | 22:00

Eftersnack: Tandy infiltrerar äntligen Roxxon i "Cloak & Dagger"

Tyrone och Tandy blir praktikanter i sjätte avsnittet av "Cloak & Dagger" på HBO Nordic.
Tandy som har lyckats få en plats som praktikant på Roxxon visar i avsnittet hur pass lik hon är sin far. Vi får se när hon läser av blåkopiorna av bygget och hur Mina blir lätt överraskad över hur väl informerad hon är.
 
 
Stjärnan i detta avsnitt är utan tvekan Mina. Tandy och Mina har mycket gemensamt och jag njuter av att se de två lära känna varandra i avsnittet. Jag var inte säker på om hon var en skurk eller inte i förra avsnittet när hon introducerades. Men efter att hon konfronterade Tandy över att ha fejkat sin identitet så får jag ändå en känsla över att hon menar väl. Förhoppningsvis så fortsätter hon vara en vän för Tandy i resterande avsnitt.
 
 
Det känns som detta var ett avsnitt för Tandy att visa sina bästa sidor. Det verkar som hennes historia äntligen har utvecklat sig om man jämför med stackars Tyrone. Han däremot, verkar fortfarande vara fast i det förflutna och vet inte hur han ska ta sig fram. En scen som man får vittna detta är när han nästan blir skjuten av en knarklangare och inte lyckas teleportera bort sig själv.
 
 
Jag undrar när vi ska få se Tyrone ta upp kampen ordentligt emot polisen. Nu känns det som han fortfarande inte är självsäker nog att klara av jobbet. Även fast han infiltrerade företaget så är det inte utan hjälp av Tandy. Tyrone borde ha varit mer förstående mot Duane när han förklarar sin anledning till varför han jobbar med polisen.
 
 
När Duane blir dödad av polisen tyckte jag att det var synd att vi inte fick se mer av en konversation emellan Duane och Tyrone. Att de bestämde sig för att ta kol på han så tidigt i historien var lite tråkigt eftersom det kändes som de två var på väg att få ett bra förhållande.
 
 
Efter Duanes mord så springer Tyrone för livet (som vanligt) och lyckas äntligen teleportera sig till Tandys kyrka. Väl i kyrkan bryter han ihop och Tandy försöker trösta honom. Vi är som vanligt presenterade med en gigantisk cliffhanger: Varför påverkar Tandys krafter henne så mycket att hon inte kan röra vid Tyrone?
 
 
Personligen tror jag att det har något med voodoo-kvinnan och hennes saga om det goda och onda-paret. Kan det vara att Tyrones ”onda” och Tandys ”goda” krafter polariserar de två huvudkaraktärerna ifrån varandra?
 
 
Sist men inte minst kan vi ju undra vad Evita håller på med tillsammans med hennes galna voodoo-faster. I detta avsnitt känns det som Evita och hennes faster inte har rent mjöl i påsen. Varför är det så viktigt för dem att ta reda på vem Tyrone är?
 
Förhoppningsvis får vi reda på detta i sjunde avsnittet av ”Cloak & Dagger” som vi kan se på HBO Nordic nästa fredag.
| 6 juli 2018 22:00 |