SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

9 juni 2018 | 17:00

Eftersnack: Superkrafterna börjar ta form i ”Cloak & Dagger”

Häftiga specialeffekter och karaktärsintroduktioner är vad som första avsnittet har att erbjuda.
Huvudpersonerna i serien, Tandy och Tyrone, bor i New Orleans i två helt skilda världar. Serien börjar när vi får följa med Tandy till en ballettlektion i en fin del av staden. Vi får även följa med Tyrone i en mindre fin del av staden där han snor en bilstereo.
 
Vad som triggar igång hela historien är när en mystisk explosion på en oljeplattform händer och två samtidiga tragedier får våra två huvudkaraktärer att få sina superkrafter. Tyrone får förmågan att teleportera sig själv med hjälp av en kappa och Tandy får förmågan att skapa glasknivar med sina händer. Personligen tycker jag Tyrone får den häftigare kraften men vi får väl se i framtida avsnitt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det som jag tycker är en väldigt intressant detalj i första avsnittet är att när vi sedan får se våra två huvudkaraktärer igen efter olyckan, åtta år senare, så har deras två familjers klasser vänts om totalt. Tyrone som nu verkar gå i en skola i ett lite finare område är mil ifrån var Tandy nu spenderar sitt liv. Tandy har flyttat ut ifrån sin mamma och bor nu i en övergiven kyrka. På hennes fritid stjäl hon ifrån rika killar genom att droga ner dem och sno allt de äger och har, kanske inte det bästa extra knäcket hon har skaffat?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vi blir introducerade till deras krafter när Tandy bestämmer sig för att råna Tyrone vid en fest i en skog. Jag får starka "Vampire Diaries"-vibbar av denna scenen och jag förväntade mig att en vampyr skulle hoppa fram runt hörnet vilken sekund som helst. Men inga vampyrer och inga mänskliga offer, istället fick vi se när krafterna triggas igång av att Tandy och Tyrone berör varandra. Häftiga specialeffekter och Tyrones mörka flamma påminner om någon elak karaktär i Harry Potter.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I slutändan får vi inte riktigt veta vem den onda i serien kommer vara. Vi förstår såklart att Tyrone vill leta reda på polisen som mördade hans bror, men det känns som att det finns mer att veta om explosionen än vad vi har fått veta i detta avsnitt. Tandy blir attackerad av killen hon drogade ner och frågan är ju vad som kommer hända nu efter att hon högg ner killen med sina krafter. Avsnittet lämnar många frågor men få svar.
 
Nya avsnitt av "Cloak & Dagger" släpps varje fredag på HBO Nordic.
 
Hur tror du det kommer utvecklas?
| 9 juni 2018 17:00 |