SPONSRAT

Skribent

MovieZine

2 maj 2019 | 08:00

Eftersnack: Slutet närmar sig för Tempelriddarna i ”Knightfall”

Tempelriddarnas slott attackeras i säsongens sjätte avsnitt, och det ser ut som slutet närmar sig för Tempelriddarna... Även drottning Margaret hamnar i en gillrad fälla. Segrar det onda i ”Knightfall”?
Ni minns väl från tidigare avsnitt hur prinsessan Isabella (Genevieve Gaunt) såg ut att ha något i kikaren mot drottning Margaret (Clementine Nicholson)? Därför kanske det inte är så förvånande när vi ser henne mixtra med drottning Margarets vinglas innan denne träder in till hennes rum, där hon dukat upp en festmåltid för att fira deras systerskap.

Helt plötsligt dyker prinsessan Isabellas riddare upp, de två männen hon försvann med när de var ute i skogen sist. Hon förklarar hur hårt hållen hon är och hoppas på drottning Margarets förståelse. Men drottningen faller ihop i sin stol, och snart visar det sig vilken typ av fälla prinsessan gillrat för henne. Alla ägg tycks verkligen vara ruttna hos kungafamiljen men intrigera, det kan dom...

Det känns sorgligt att se hur snaran dras åt runt Tempelriddarna våra hjältar Landry (Tom Cullen) och Tancrede (Simon Merrells) som kämpar in i det sista. King Philip (Ed Stoppard), William De Nogaret (Julian Ovenden) och Gawain (Pádraic Delaney) är beslutsamma fiender, och det visar sig ju den nya Pope Clement (Stephen Fewell) också vara när han besöker Tempelriddarna för att förklara hur de misstänks för att ha spottat på korset, kysst varandra och dyrkat en avgudabild.

Påven lovar rättegång och stormästare De Molay ger sig av tillsammans med några av dem, medan andra stannar med Landry, som inte tror ett ord på pratet om rättegång. Mycket riktigt... Det leder till en del riktigt spännande sekvenser under belägringen, när de använder sig av krutet i kanonerna, och Tempelriddarna kommer på en genialisk motplan. Spänningen stiger för varje avsnitt, så passa på att komma ikapp nu innan finalen. "Knightfall" finns att streama på HBO Nordic.
| 2 maj 2019 08:00 |