SPONSRAT

Skribent

Hampus Haglund

17 februari 2016 | 22:00

Eftersnack: "Shannara Chronicles" trampar vatten med bara två avsnitt kvar

Förra veckans avsnitt var en positiv överraskning. Tyvärr lyckas inte avsnittet ”Utopia” spinna vidare på det. Istället fick vi en 40 minuter lång vattentrampning.
Det bjöds på party i avsnitt sju! Synd bara att veckans party inte bidrar nämnvärt till ”Shannara Chronicles" som helhet. Nyheterna från veckans avsnitt kan därför sammanfattas väldigt snabbt: Ander blir kung, vandraren Cephelo dör och Bandon ska tränas till att bli Druid. Här är några fler tankar kring avsnittet:

Utopia


Creepy-postapokalyptisk-stad-konceptet är verkligen populärt i dagens serier! ”Shannara Chronicles” följer lite i ”The Walking Deads” fotspår med staden Utopia från veckans avsnitt. Vissa likheter finns helt klart. Utopia verkar på ytan som en perfekt plats att tillbringa sitt liv om man är människa i The Four Lands men det visar sig vara för bra för att vara sant.
 
Utopias överenskommelse med trollen försätter gruppen i en liten knipa. Som tur är, tyvärr återigen oerhört förutsägbart, klarar sig alla tre med livet i behåll. Den enda som kastar in handduken är James Remars karaktär. Vad ska man tycka om att den ohederliga vandraren tillika våldtäktsmannen tillåts dö något av en hjälte-död? Öppet för diskussion.

Två avsnitt kvar


Så vad menar jag med min rubrik? Helt enkelt att ”Shannara Chronicles” inte kommer någonstans. Det är för repetitivt. Förra veckans avsnitt och detta är i princip exakt samma story. Förutom att Eritrea nu anslutit igen (vilket vi visste att hon skulle göra) vad skiljer hjältarnas position i slutet av detta avsnitt från förra veckan? Ingenting.

Med bara två avsnitt kvar var tanken att serien skulle lägga i ännu en växel. Att den skulle ta lärdom av till exempel ”Breaking Bad”, ”Dexter”, ”Game of Thrones” och många fler som verkligen lyckas gasa på när man närmar sig målsnöret. Det var läge för det den här veckan, istället puttrade ”Shannara Chronicles” på i samma hastighet och växel.

Säsong två?


Fortfarande inget officiellt beslut från MTV kring huruvida ”Shannara Chronicles” får förnyat förtroende eller förflyttas till TV-kyrkogården. Hade tittarsiffrorna varit kanon och kritikerna lyriska vågar jag påstå att säsong två redan hade varit bekräftad. Det återstår att se vad som händer med serien. Vill du se en säsong två och isåfall vad bör förbättras?

Plus och minus


+ Arborlon. Vad som händer i alvernas huvudstad intresserar mig mer än vad Wil, Amberle och Eritrea sysslar med för tillfället.

+ Mixen nutid/dåtid. Pistoler i den här miljön är lite intressant. Med tanke på vart trion visade sig vara på väg i slutet av avsnittet lär det bli mer av mixen med den gamla världen.

- Det är för mycket att klämma in på resterande två avsnitt för att få ett tillfredsställande slut, om inte saker sparas till nästa säsong ska sägas. Upplagt för hafsig avslutning.

- Full kung! Hela avsnittet var en omväg för att Ander skulle få kronan. För min del hade veckans avsnitt lika gärna fått börja med kröningen, det hade varit bättre.
 


Håller du med om min kritik? Älskar du ”Shannara Chronicles” och tycker jag är en idiot som klagar? Gör din röst hörd i kommentarsfältet!
| 17 februari 2016 22:00 |