SPONSRAT

Skribent

Hampus Haglund

15 februari 2016 | 20:00

Eftersnack: Mina tvivel kring "Billions" är borta efter veckans avsnitt

Jag var inte helt såld efter förra veckans avsnitt. Det är jag nu. Veckans avsnitt ”The Good Life” är smart och underhållande som f*n för att tala klarspråk.
Axe är tillbaka i spelet igen. Hans antydan om att sluta förra veckan var bara en taktik för att kunna sälja av telekom-aktier utan att väcka misstanke. Han är smart den där grabben. Han är dock inte helt utan problem efter veckans avsnitt. Han har en fru som kanske inte är helt nöjd, Rhodes efter sig och han får inte åka till Galápagosöarna riktigt än...

”Billions” skruvade verkligen upp både tempo och insatser den här veckan. Här är några tankar om avsnittet:

Axe förlorar en ”Dollar Bill”


Jag snackar inte om pengar, Axe har råd att förlora ett par dollar. Jag snackar såklart om avsnittets huvudperson ”Dollar Bill”. Den här veckan tar Rhodes team upp jakten på Axe Capital rejält när man försöker sätta dit en av företagets bästa börsmäklare – Bill Stern. För att kunna bevisa att Stern sysslat med aktiehandel genom inside-tips åker gänget till landsbygden i Iowa. Det visar sig att Dollar Bill gått med på att betala skolavgiften för ett pars dotter i utbyte mot information. Något som visade sig vara värt i runda slängar 85 miljoner dollar som Rhodes påpekar.

När detta erkänns har man Stern som i en liten ask. Gripandet sker mitt framför ögonen på en, för en gångs skull, förvånad Bobby Axelrod.
 

Stern skriker efter advokat, det lär behövas. Han går en tuff vecka till mötes.

Det bästa med "Billions" 


Vi fick bara en kort scen av det denna vecka men jag måste bara säga att ”Billions” är som allra bäst i sina förhörsscener. Chuck Rhodes är kompromisslös i sin jakt på rättvisa. Flankerad av Connerty (Toby Leonard Moore) blir det en härligt intensiv känsla i alla dessa scener, likt två hajar som fått vittring på blod cirkulerar dem sina offer. Nästa vecka lär det bli mer av det härliga. ”Dollar” Bill Stern är som ovan nämnt arresterad och eftersom han är en av Axe närmaste så lär det bli ett minst sagt intressant förhör.

När kommer Chucks hemlighet ut?


Let’s talk about sex! Som Salt-N-Pepa sjöng på 90-talet. För frågan är vad Chuck och Wendys äventyrliga sexliv ska mynna ut i. Som jag ser det måste det läcka ut förr eller senare, det är som upplagt för det. Kanske är det Axe som så småningom får användning av det. I ”Billions”-världen handlar allt om information och Chucks hemlighet skulle vara saftigt för vem som helst. 


Fortsätter han att gå ner på alla fyra på BDSM-klubbar lär det bara vara en tidsfråga innan den här delen av storyn hamnar i centrum. Det skulle vara spännande att se hur han klarar av det enorma trycket från pressen som skulle uppstå. Efter veckans bravader tror jag att vi kommer dit förr eller senare...

Fullskaligt krig på gång? Preview inför nästa vecka
“Billions” går att följa via HBO Nordic, avsnitt sex släpps nästa måndag.

Vad tyckte du om veckans ”Billions”? Team Axe eller team Chuck?
| 15 februari 2016 20:00 |