SPONSRAT

Skribent

Annika Andersson

30 juni 2018 | 09:20

Eftersnack: Leder Gina teamet rakt i fällan i sjätte avsnittet av "Six"?

”Allt ni tror på är rädsla. Allt ni vet hur man gör är att döda. Amerika har inga idéer längre. Bara kulor.”
Det är så Michael rättfärdigar sin farliga ideologi, inför elitsoldaterna i andra säsongens sjätte avsnitt av ”Six”. Mycket står på spel! Gina måste leda sin trupp in i okänt territorium för att byta ut Michael mot den kidnappade ambassadören, men det finns en stor chans att hon leder dem rätt i fällan!

Sant eller falskt?

Nu kan man verkligen börja fundera på om allt är som det ser ut att vara? Förra avsnittet avslutas med att Michael varnar Gina för The Prince, som enligt honom kräver att hon lämnar över honom så att han kan döda dem båda. Nu vill Michael helt plötsligt ha information att leverera till The Prince, för att allt ska verka trovärdigt. När Gina vägrar, anklagar han henne för att önska honom död, men hon protesterar; ”jag vill ha The Prince”.

Gina har inte varit helt sanningsenlig med elitsoldaterna heller, och de får en chock när det visar sig att Michael fortfarande lever. Mycket testosteron och heta känslor kommer upp i luften när sanningen uppenbaras.

Men vad är det för planer som The Prince smider egentligen?

Den farliga färden

Teamet befinner sig på en okänd plats i Östeuropa. En helikopter för dem över grönskande trädtoppar och ned i en glänta till platsen för överlämningen, men bara en kvinna med en åsna dyker upp. Teamet får reda på nya koordinater via ett mobilsamtal, och måste påbörja en lång vandring genom skogen.

De lyckas köpa en gammal buss, men råkar ut för ett bakhåll av beväpnade rövare (?). Skottlossning uppstår, och Michael tar chansen att fly, men han kommer inte långt. Buddha stoppar honom, och skjuter honom nästan innan resten av teamet hinner ikapp dem och går emellan. Tillbaka i bussen fortsätter de köra mot... ja, mot vaddå?

Vad är Michaels del i The Princes planer?

Fällan (?)

Så nära och ändå så långt borta.... Teamet närmar sig platsen för överlämningen, och den visar sig vara på rysk mark. Om de amerikanska elitsoldaterna blir ertappade där kan de inte vänta sig någon hjälp. Soldaterna har ingen befogenhet att vandra över landsgränser. Är detta The Princes plan?

Soldaterna är inte enliga sinsemellan heller vad som är rätt eller fel. Ett telefonsamtal till chefen och Ginas krassa konstaterande att ”det är det här vi gör! Vi tar risker och vi följer order” får dem slutligen att fortsätta framåt som ett enat team, men går de rätt i fällan nu?

Hur ska det gå för de amerikanska elitsoldaterna i Ryssland?

Det är några av frågorna att fundera över tills nästa veckas avsnitt av ”Six” visas på HBO Nordic den 5 juli. Kommentera gärna nedan vad ni tycker om handlingen hittills?
| 30 juni 2018 09:20 |