SPONSRAT

Skribent

MovieZine

10 april 2019 | 22:40

Eftersnack: Landry kämpar ensam mot världen i ”Knightfall”

Hur går man vidare när man förlorat allt? Andra säsongens tredje avsnitt heter ”Faith”, och det är hos Landry som tron börjar vackla. Det tycks inte som han har något att leva för längre men hjälp kommer från oväntat håll...
Tredje avsnittet får en skrämmande inledning med vår Tempelriddarhjälte och numera lärling Landry (Tom Cullen) som blickar upp på korset, och sen ner mot marken som är täckt av människolik. Det visar sig tack och lov vara bara en vision, men som dessvärre förebådar ett oväntat dödsbud. Landry som har förlorat så mycket visar sig nu förlora ännu mer, och trots känslor av vanmakt och ilska är det ingenting han kan göra något åt. När är punkten nådd där man inte orkar vidare längre?

Minns ni hur Talus (Mark Hamill) tycktes mjukna upp och bli snällare mot Landry i förra avsnittet? Men Landry är rasande överhur han hållits tillbaka och inte tillåtits hjälpa till där han kunnat förhindra katastrof. Han fortsätter att briljera i träningen och utmanar Talus, men när det kommer till knipan och han hamnar i en omöjlig situation - vem är det då som dyker upp för att rädda honom? Jag tycker deras relation är intressant och jag undrar om Talus kanske har planer för Landry som denne inte känner till än? I vilket fall så får Landry mycket att tacka Talus för i detta avsnitt.

Ett nytt ansikte dyker upp hos kungafamiljen, nämligen prins Louis (Tom Forbes) fru, den vackra drottning Margaret (Clementine Nicholson). Är hon lika kallhamrad som de övriga familjemedlemmarna? Kung Philips (Ed Stoppard) hämndkänslor mot sin avlidne drottning är fortfarande såpass starka att han slår hennes tron sönder och samman med en yxa. Men det ruskigaste är nog kungafamiljens jakt efter spädbarn. För att hitta drottningens och Landrys barn letar de systematiskt igenom doplistan på alla spädbarn födda vid den tiden, och jakten är obeveklig och utan barmhärtighet. Det känns fortfarande som prins Louis är den råaste mannen hittills i hela serien – eller vad tycker ni?
 
Tredje avsnittet finns att streama på HBO Nordic.
| 10 april 2019 22:40 |