SPONSRAT

Skribent

Hampus Haglund

24 februari 2016 | 22:00

Eftersnack: Kommer "Shannara Chronicles" avsluta med flaggan i topp trots allt?

”Shannara Chronicles” är verkligen inte en felfri serie. Men faktum är att veckans avsnitt ”Safehold” levererar på en nivå vi inte sett sedan pilotavsnittet.
Spoilervarning: läs inte om du inte sett "Shannara Chronicles" avsnitt 8.

Wohoo det händer grejer i The Four Lands! Äntligen händer det någonting. Jag har klagat på att serien bara rört sig i en cirkel och trampat upp samma fotspår om och om igen. Det är skönt att konstatera att vi i det åttonde avsnittet rör oss framåt igen. 

Veckans avsnitt är faktiskt riktigt bra. Visst, det har sina ups and downs och det är sannerligen en guilty pleasure fortfarande. Men vi rörde oss närmare seriens fulla potential när vi faktiskt fick värdiga fantasy-element denna vecka. Här är några fler tankar om avsnittet:

Äntligen lite Armé


Ett stort problem med ”Shannara Chronicles” är att det känts så småskaligt. Det är sällan vi fått se mer än 10 personer i bild samtidigt vilket är konstigt för en serie som ska porträttera ett stundande fullskaligt krig. Den här veckan fick vi i alla fall lite mäktigare vyer. Dels från Dagda Mors demonarmé som vi sett tidigare. Dels från gnomerna som nu ger sig in i kriget.
 

Det kan tyckas simpelt men en enkel scen som denna får mig åtminstone att tro på att det finns en gnom-armé 5000 man stor. Vad har alverna för manskap? Det har vi inte en aning om än och det är problematiskt.

Snälla låt Eritrea vara död


Det låter kanske hemskt. Men Eritreas död var värdig. Den hade emotionell tyngd och att hon offrade sig för att rädda sina vänner och världen. Precis som en karaktärsdöd ska vara. Därför hoppas jag innerligt att manusförfattarna inte hittat på någon långsökt återupplivning, Eritrea har fyllt sin funktion. 

Vad vill vi se i säsongsfinalen?


Nästa vecka är det dags för säsongens sista ”Shannara Chronicles”. Huruvida det blir en andra säsong är än så länge väldigt osäkert. Vad vill vi se i avslutningen då? 

Jag vill se ett slagfält. Ett antiklimax där Amberle hinner rädda Ellcrys innan slaget börjar är helt oacceptabelt. 
 

Dagda Mor in action känns också som ett måste. En uppgörelse mellan Allanon och Dagda Mor är mer än välkommet. Bandon kanske kommer in och räddar Allanon när han har kniven mot strupen! Spekulationer men visst vore det mäktigt?

Veckans avsnitt talar hur som helst för att vi faktiskt kan få en riktigt bra avslutning. Något som jag tvivlat på tidigare. Det är upplagt för strid och en kamp mot klockan. Jag tror och hoppas att vi får se något som är den här långa och ojämna resan värd.

Vad vill du se i säsongsfinalen? 

Plus och minus


+ Bloodfire: Det har byggts upp och byggts upp. Faktum är att blodselden är rätt så cool. Bra spänning under slutscenerna av avsnittet.

- Sovande troll: Klichévarning på sovande vakter va? 

+ & -  Bandon: Ja både ris och ros till Bandons storyline. Jag gillar att serien i alla fall försökte utforska hans krafter och karaktär mer denna vecka. Minuset är för att det är alldeles för sent, det finns inte en chans att Bandons historia kommer knytas ihop väl på resterande tid.

Vad tyckte du om det näst sista avsnittet? Vad vill du se i säsongsfinalen? Vill du ha en andra säsong? Diskutera detta och mer i kommentarsfältet!

"Shannara Chronicles" går att följa via HBO Nordic. Avsnitten släpps på onsdagar och det finns 8 avsnitt tillgängliga just nu.
| 24 februari 2016 22:00 |