SPONSRAT

Skribent

MovieZine

26 mars 2019 | 21:30

Eftersnack: ”Knightfall” är tillbaka med nya och blodiga tag

Säsongens första avsnitt av ”Knightfall” känns både mörkare och råare i tonen, när Landry ska försöka hitta tillbaka efter att ha förlorat kungens gunst, Tempelriddarnas tilltro, och den älskade drottningen.
Äntligen är ”Knightfall” tillbaka! Vi återvänder till Tempelriddarnas härliga slottsmiljöer, och tar upp tråden efter att Landry (Tom Cullen) lyckats rädda sitt barn ur den mördade Drottning Joans (Olivia Ross) mage. Barnet döper han till Eve, men väljer att lämna det ifrån sig för att skyddas och uppfostras på annat håll. Serien får dock en blodig inledning där Landy blir spetsad av ett svärd, innan vi förstår att det bara är en mardröm, eller föraning om man så vill, om de blodiga strider som komma skall.

Säsong två återvänder med två nya ansikten; den legendariske Mark Hamill, mest känd för sin roll som Jedi-krigaren Luke Skywalker i Star Wars, samt Genevieve Gaunt som tagit över rollen som prinsessan Isabella. Hamill spelar Tempelmästaren Talus, som i början av avsnittet utesluter Landry ur Tempelriddarna, och hetsar de andra att med sparkar och slag slita loss Landrys Tempelriddarklädsel.

Men Landry ber igen om att få bli återupptagen bland Tempelriddarna, och till dessas förvåning säger Tempelmästaren ja – fast som lärling! Landry får träna tillsammans med de nya rekryterna, och som man säkert kan gissa ligger han i framkant och kan lära dem både det ena och det andra om att ligga i strid. Det behövs, för det tar inte lång tid innan rekryterna skickas ut på uppdrag...

Det känns som en lovande säsong, lite mörkare i tonen, lite blodigare, och med en del oväntade vändningar som återkomsten av Isabellas bror, Prins Louis (Tom Forbes). Talus tycks komma att bli Landrys verkliga nemesis i säsong två, men även Kung Philip (Ed Stoppard), som kan vara svår att känna igen med sitt nyanlagda skägg, bär på samma hat till Landry vi såg i slutet av förra säsongen, blandat med raseri över sin mördade frus kärleksaffär. Men än så länge känner han inte till att barnet lever, eller vet vart det är.
 
 
Det ska bli spännande att se hur säsongen utvecklar sig med så många nya upplägg. Första avsnittet finns nu att streama på HBO Nordic. Kommentera gärna nedan vad ni tycker.
| 26 mars 2019 21:30 |