SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

21 juli 2018 | 06:00

Eftersnack: Känslosamt avsnitt av "Cloak & Dagger"

Tyrone och Tandy befinner sig på en känslomässig berg- och dalbana i det åttonde avsnittet av "Cloak & Dagger" på HBO Nordic.
Det har gått exakt åtta år sedan Tyrone och Tandy förlorade sina älskade familjemedlemmar. I detta avsnitt fick vi se många flashbacks ifrån förr. Tandy bondar med sin mamma och får även reda på att hennes pappa har gömt en massa information om Roxxon i ett bankvalv.
 
Hon lyckas få tag på dokumenten och hon kidnappar elaka Scarborough och hotar han med papprerna. Vad hon inte var beredd på var att Scarborough själv har lite grejer att berätta till Tandy om sin far. Var han verkligen den perfekta mannen som hon trott? Tandy får i alla fall alternativet att Roxxon betalar henne en stor summa pengar till henne om hon ger dem papprerna. Tandy fnyser först åt förslaget men som vi ser senare i avsnittet så kanske hon ändrar sin ton.
 
 
Tyrone är frustrerad på att vår käre O’Reilly inte har fått tag i Connors än och bestämmer sig för att ta tag i det själv istället.
 
 
 
Tyrone skrämmer Connor genom att klä ut sig som sin döda bror och Connor erkänner att det var han som mördade Billy. Allt detta lyckas O’Reilly och Fuchs få inspelat och Connor åker in bakom lås och bom. Allt är frid och fröjd i staden nu eller hur?
 
 
 
Nej såklart inte.
 
Stackars Fusch som kan varit den gulligaste karaktären i serien hitintills, som till exempel när han kärleksfullt stekte pannkakor åt O’Reilly en morgon, hittas groteskt dödad. Han hittas av ingen mindre än O’Reilly i slutet av avsnittet, fryst i sin egen kyl.
 
 
Vi kan ju bara gissa att det är Connor som är i görningen. Men frågan är vem det är som har hjälpt honom? Kan det vara Roxxon kanske?
 
Som vanligt med ”Cloak & Dagger” trodde vi alla såklart att det var frid och fröjd i slutet av avsnittet. Tandy och sin mamma tillsammans med Tyrone ska ha en minnesstund för hennes pappa och Tyrones bror. De har en liten tradition tillsammans där Tandy och hennes mamma låter en lykta flyga i himmelen medans de tänker lite extra på Tandys pappa.
 
 
Men när Tandy hjälper sin mamma tända lyktan så råkar hon nudda sin mamma och få en flashback. I flashbacken ser vi hur hennes pappa slår till Tandys mamma. Tandy är självfallet förkrossad och hon springer där ifrån. Vi ser sen hur hon ringer till Scarborough och säger att hon har ändrat sig: hon tar pengarna.
 
 
 
Jag kan ändå förstå hur Tandy tänker. Även fast det är viktigt för Tandy att rentvå hennes pappas rykte så är det kanske ännu viktigare att bry sig om de som fortfarande lever. Som i detta fall hennes mamma som lever fattigt i en husvagn och är alkholist. Dock är det fortfarande Roxxon vi pratar om här. De har knappast rent mjöl i påsen och har säkert nån elak plan på gång, som vanligt.
 
Förhoppningsvis får vi reda på detta i nionde avsnittet av ”Cloak & Dagger” som vi kan se på HBO Nordic nästa fredag.
| 21 juli 2018 06:00 |