SPONSRAT

Skribent

Sarah Åkerman

27 juli 2018 | 21:00

Eftersnack: Hopp och drömmar slocknar i “Cloak & Dagger”

Dramatiskt nionde avsnitt denna vecka av ”Cloak & Dagger” på HBO Nordic. Tandy går tillbaka i gamla spår och Tyrone inser att han är mer lik sin mamma än vad han har trott tidigare.
Vi får äntligen återse karaktärer jag trodde manusförfattaren hade glömt bort. Både Evita, prästen och ingen mindre än Liam återvänder i detta avsnitt. Tandy försöker (äntligen) få ur Liam ur fängelset. I detta avsnitt känns det som att Tandy återvänder lite till sitt gamla jag.
 
 
Tandy öppnar upp sig till Liam och hon får se deras framtid tillsammans. Den ser ljus ut och hon ser hans hopp att en dag få gifta sig med henne. Jag tycker Tandy leder in stackars Liam på en väg som aldrig kommer att gå. Även fast Tandy bryr sig om Liam så vet både hon och vi att hon har en koppling med Tyrone som inte går att bryta.
 
 
 
Evita blir påtvingad av sin faster att hon ska gå och prata med Tyrone om sin koppling med Tandy. Tyrone vet inte vad han ska säga men Evita förstår kopplingen emellan Tandy och han. Frågan nu är ju bara vad denna faster kommer att göra med denna information.
 
 
Tyrone och hans föräldrar får reda på att polisen har startat en ny utredning om Billys död men han känner sig inte nöjd. Polisen ger han ett nonchalant tack och säger att de inte behöver någon mer hjälp med fallet. Tyrone som har trott igenom alla sina år att hans föräldrar inte har brytt sig om hans vädjande får en chock när hans mamma i slutet av avsnittet sätter sig ner med honom.
 
 
Hans mamma säger åt honom att han får fråga henne vad han vill. Hon berättar även att hon under alla dessa år visst har lyssnat på hans vädjanden. Men att hon och hans far har varit rädda att han skulle bli mördad, precis som sin bror.
 
 
O’Reilly syns inte till i början av avsnittet och jag trodde för en sekund att hon var ett avslutat kapitel i serien efter förra avsnittet. Men O’Reilly återvänder i slutet av avsnittet. Redo ”to kick some balls” med ett basebollträ i högsta hug så går hon till attack och slår ner Connor som sitter och super. Ingen som tittar på reagerar speciellt mycket och ställer sig inte upp för att hjälpa honom. Förståeligt om de alla vet vem han är. Dock lyckas Connor överumpla henne och i slutändan ligger hon nerslagen och blodig på golvet. Men hennes argsinta blick visar att detta inte är det sista vi kommer att få se ifrån henne.  
 
 
Hoppas som sagt att vi får se mer av O’Reilly i avsnitt tio av ”Cloak & Dagger” som vi får se på HBO Nordic nästa fredag. 
| 27 juli 2018 21:00 |