SPONSRAT

Skribent

Hampus Haglund

14 mars 2016 | 21:30

Eftersnack: Hemligheter kommer upp till ytan i veckans ”Billions”

Vad gjorde Bobby Axelrod 11 september 2001? Det har varit frågan som funnits med sedan seriestart. I veckans avsnitt fick vi svaret.
Men låt oss börja är avsnittet börjar. Connerty har tagit av sig silkesvantarna när det gäller hans mullvad på Axe Capital. Donnie får sig ett bryskt uppvaknande när FBI bryter sig in. Men Axe har ögon och öron överallt och en köpt vaktmästare avslöjar att det finns en läcka i företaget. Därifrån tar avsnittet en jäkla fart och innehåller en konfrontation med tyst vrede mellan Chuck och Axe, en mullvadsjakt med twist och slutligen sanningen kring starten av Axe Capital.

Här är några tankar om veckans avsnitt ”Boasts and Rails”:

Veckans bästa scen


”Put your phones down!”. Axe vredesutbrott tidigt i avsnittet för att sätta skräck i sina anställda är underbart. Telefoner som slängs till höger och vänster, skrik och anklagelser. Det skulle lätt kunna kännas överspelat men Damian Lewis är bara underbart skrämmande och charmig på samma gång. Det skulle förvåna mig om han inte nämns i diskussioner när vi närmar oss awards-season.


Axe förnedrar sin anställda genom att ringa upp hans ex-flickvän inför hela kontoret. Kanske inte så konstigt att hela kontoret hatar honom vilket visar sig senare i avsnittet.

Connerty tar över på riktigt


Alla som sett ”Daredevil” gillar förmodligen skådisen Toby Leonard Moore. Två ganska olika roller men han passar som handen i handsken för båda. Därför är det trevligt att Connerty fått mer att göra än att vara Chucks springpojke senaste avsnitten.  Känslan är att Connerty tagit över allt mer. När det kommer fram att Chuck försökt plocka bort honom från Axelrod-fallet, vilket lär komma fram, blir det en internfight som heter duga.

Axes hemlighet


Axe skulle få sparken. Dumdristig och på gränsen till olaglig handel var anledningen. Men när terrordådet 11 september skedde vände allt och samtidigt som hans kollegor i World Trade Center förlorade sina liv investerade Axe och tjänade i runda slängar 750 miljoner dollar. Som Dimonda säger, Axe tog pengarna han tjänade och alla hans nu döda partners ihotjänade pengar och det blev Axe Capital.Här leverar Dimonda nyheten. Känslan är att Axe insett att det skulle komma ut förr eller senare. Frågan är hur det kommer påverka hans offentliga persona, det lär visa sig nästa vecka. Då får vi också se vad Axe har för plan för att använda Connertys mullvad emot honom.

Nästa vecka


Veckans avsnitt var kanon. ”Billions” har botat den ”House of Cards”-depression som brukar slå in runt den här tiden när man sett alla avsnitt och inser att det är ett år kvar tills nästa. Det är lite liknande ton och samma katt- och råttalek med hög insats. Kan nästa veckas avsnitt bli ännu bättre? Här är en liten preview:

">

Vad tyckte du om veckans avsnitt av "Billions"?  Tror du Axe är bakom lås och bom när säsongen är slut? Diskutera i kommentarsfältet!

"Billions" går att följa via HBO Nordic
| 14 mars 2016 21:30 |