SPONSRAT

Skribent

MovieZine

17 april 2019 | 07:20

Eftersnack: Dags för Tempelriddarna att rusta till krig i ”Knightfall”?

Vi har kommit halvvägs in i andra säsongen av ”Knightfall” och det känns som om intensiteten skruvats upp rejält i det fjärde avsnittet. Är det dags för Tempelriddarna att mobilisera sig för krig?
Avsnittet ”Equal Before God” börjar med ett slagsmål i regnet bland Tempelriddarna. Det är Landry (Tom Cullen) som slåss medan Talus (Mark Hamill) bekymrat tittar på. Vad är det som händer nu undrar man, eftersom det är så olikt vår hjälte, tills vi förstår att det är sista provet som krävs för att återigen bli upptagen som Tempelriddare.

Landry får äntligen tillbaka sin mantel och sitt svärd, men det blir en kortvarig lycka. En skadad man, Gabriel (Sam Hoare), dyker upp och tillkännager att Påve Boniface (Jim Carter) är död. Han är medlem av Saint Lazarus-ordern, en religiös grupp som utgörs av människor med spetälska.

Gabriel misstänker att denne mördades av King Philip (Ed Stoppard), vilket gör att Tempelriddarna måste ta ställning till om och vad de ska göra åt saken. Det beslutas dock att inte göra någonting alls innan en ny påve blivit utsedd, för att sedan följa hans order. Men senare i avsnittet visar sig detta lättare sagt än gjort, när de blir attackerade och hamnar i vad som kan vara den mest nervkittlande striden hittills, eller...?

Intrigerna på slottet djupnar också och det är främst tack vare prins Louis (Tom Forbes) som inte verkar ha någon lägre gräns för hur lågt han kan sjunka med sina onda dåd. Kvinnan vars man och barn han mördat hamnar farligt nära honom när hon besöker slottet i en scen som får en överraskande om än otäck vändning. Men känns det inte som fler konspirerar i de dunkla korridorerna?

William de Nogaret (Julian Ovenden), till exempel, som verkar mer passiv den här säsongen, undrar man inte lite vad han har i kikaren? Och prinsessan Isabella (Genevieve Gaunt), som får drottning Margaret (Clementine Nicholson) att anförtro sig till henne som till en syster, känns hon inte litegrann som ett rovdjur som leker med sitt byte?

Vi lär nog få se mer av dem och deras planer i säsongens andra halva, och det tycks även som Landry måste ut i strid igen för att försvara Tempelriddarna.
 
Det fjärde avsnittet ”Equal Before God” finns att streama på HBO Nordic.
| 17 april 2019 07:20 |