Serie

Skribent

Sarah Åkerman

22 juni 2018 | 14:01

Eftersnack: Förståelse är ordet i “Cloak & Dagger"

Nu får vi äntligen se paret börja lära känna varandra på riktigt. Låt oss titta lite närmare på det fjärde avsnittet av "Cloak & Dagger" på HBO Nordic.
Avsnittet börjar med att vi får se det första riktiga mötet mellan de två huvudkaraktärerna. De tittar varandra upp och ner och de går i cirklar som två rovdjur som försöker se om den andra ska attackera. Till sist förstår de att den andra inte vill något illa och de lägger sig ner på kyrkgolvet och pratar. De berättar om deras bakgrunder, deras liv och drömmar. Tyrone frågar Tandy om hennes pappas död och om hon tror om det har något med Roxxon att göra. Tandy frågar Tyrone om hans brors död och om det var polisen som dödade honom eller inte.
 
De frågar varandra om de har någon speciell i deras liv och vi får även se dem prata om deras föräldrar, (Jag undrar fortfarande var stackars Liam har tagit vägen). En ganska lång scen som några nog kan tycka kännas seg, personligen tycker jag den flyter på bra. Vi får verkligen se de två karaktärerna bli närmare varandra.
 
 
Efter deras långa konversation i kyrkan så får vi se hur Tandy återvänder hem. Hem till sin mamma, där för en gångs skull, Greg inte är hemma. Tandy konfronterar sin mamma med sina oroligheter om Greg och hon ber henne göra slut med han. Men vad som vänder avsnittet 360 grader är när Greg återvänder hem. Tandy bestämmer sig för att nudda han för att se med sina superkrafter om han är en bra kille eller inte. I vad jag skulle kalla avsnittets ”Aww” moment så får vi då se att Gregs framtidsplaner är ett liv tillsammans med Tandy och hennes mamma, tillsammans i deras kök, skrattande.
 
 
Tandy väljer att smyga på Greg dagen efter för att vara på den säkra sidan och hon får se att han även har talat sanning om sitt arbete (Hon borde lite på folk mer). Greg är advokat och har till och med ett kontor. Hon konfronterar Greg och frågar om han verkligen kan hjälpa till med hennes fars mystiska död. Vi får se att Greg verkligen är någon att lita på och det känns som att Tandy äntligen har fått någon som hon inte behöver oroa sig för.
 
Men som vanligt i “Cloak & Dagger” så är friden inte lång och efter att Tandy bad hennes mamma göra slut med Greg så tog hon sin dotters råd och gör slut. I den sjukaste scenen i serien får vi se Tandy när hon går till Gregs kontor för att försöka prata med honom. Väl vid kontoret får vi se när stackars Greg blir mördad och hans kontor brinner upp. Min gissning är att det är Roxxon som försöker städa men vem vet.
 
 
Tyrone som är på andra sidan staden, har en lika dålig dag som Tandy. Han bråkar med sina föräldrar och han inser att hans planer att infiltrera polisstationen är knappt intill omöjlig. Det är en väldigt rå och realistisk scen vi får se när Tyrone och Tandy bråkar. Tandy som är vit och kommer från en helt annan bakgrund, förstår inte Tyrones situation. Tyrone vet att det kommer vara omöjligt att infiltrera polisstation, helt enkelt för han är mörkhyad. En svart kille i New Orleans går inte bara in på en polisstation utan att bli nerstirrad och det frustrerar Tyrone. Det är inte ofta man får se Marvel ta upp sådana realistiska problem, särskilt när det kommer till rasism. Jag tycker verkligen att detta avsnitt går med tiderna med vilka saker de väljer att ta upp i serien och en tumme upp till manusförfattarna behövs.
 
 
 
Som vanligt slutar avsnittet med att Tandy och Tyrone, än en gång, springer ifrån varandra. Vad vi kan se som positivt denna gång är i alla fall att de båda verkar äntligen förstå varandra lite bättre. Det är inte med förvirring och frustration som de lämnar varandra. Utan det är med en känsla av förväntan, en förväntan att träffa varandra igen.
 
Vi får hoppas att de båda får träffas igen i avsnitt fem av ”Cloak & Dagger” på HBO Nordic nästa fredag.
| 22 juni 2018 14:01 |