Serie

Skribent

Hampus Haglund

20 oktober 2015 | 20:00

Eftersnack: Färs(k) blinkning till originalet i veckans ”Fargo”

Vad tyckte ni om veckans avsnitt?
Spoilervarning: Se ”Fargo”, säsong 2 avsnitt 2  innan du läser texten.

”Fargo” öppnade starkt förra veckan med sitt första avsnitt för säsongen. Veckans avsnitt ”Before the Law” håller ett lägre tempo men levererar ändå kvalitet i vad som förmodligen är lugnet före stormen. Här är några tankar om avsnittet:

Mer Plemons och Dunst!


Det är tydligt att säsongen kommer handla mycket om familjen Gerhardts interna uppgörelse och hotet från Kansas City. Jag tvivlar inte på att det blir en spännande story att följa men jag vill ändå se mer av paret Blomquist (Jesse Plemons och Kirsten Dunst). Ett utifrån sett normalt par som är ute på alldeles för djupt vatten är något vi som tittare kan relatera lite till. Inte minst Plemons karaktär som blivit ofrivilligt indragen i alltsammans. Jag hoppas på mer tv-tid för Blomquists nästa vecka!

En leende galning är aldrig fel


Det finns få saker som är så effektfullt som en iskall och gränslös brottsling. Det fick vi se prov på i första säsongen med Billy Bob Thorntons lysande karaktär Lorne Malvo. Vi ska inte jämföra årets upplaga med den tidigare för mycket men i veckans avsnitt fick en glimt av samma kyla i Mike Milligan (Bokeem Woodbine). Scenerna med Woodbines karaktär var trots sin lågmäldhet de mest spännande denna vecka. Framförallt konfrontationen med Hank Larsson (Ted Danson) mitt ute i ingenstans fick mig att sitta som på nålar. Känslan av att vad som helst kan hända när som helst gör att en leende galning aldrig blir tråkig att följa. Jag hoppas få se mycket mer från Mike och bröderna Kitchen!

Bäst denna vecka är blinkningen till filmen från 1996. Det kan vara farligt att referera allt för mycket till tidigare film och säsong, vi vill trots allt se något nytt! Men i veckans avsnitt lyckades serien med en härlig blinkning till filmen och fansen när man bytte ut flismaskinen mot en köttkvarn och härmade den kanske mest klassiska ”Fargo”-scenen. 

Jag har bara två funderingar efter färs-incidenten: 

Fanns det inte ett mindre riskfyllt sätt att göra sig av med en kropp i Luverne 1979 och hur gör man rent en köttkvarn på bästa sätt?Jag kommer inte ha köttfärssås i matlådan den kommande veckan.

Inför fortsättningen...


...hoppas vi på samma härliga känsla som de första två avsnitten, tonen känns hittills helt rätt. Allt eftersom Lou Solverson (Patrick Wilson) kommer närmare att förstå vad som hänt på Waffle Hut, kommer han komma närmare en numera färs-formad Rye Gerhardt och då lär vi få fler underbara scener som den mellan Plemons och Wilson som avslutade veckans avsnitt. Frågan är när det brakar loss på riktigt mellan familjen Gergardt och organisationen från Kansas City, för visst är det bara en fråga om när?

Utöver det har vi ett UFO som ska få sin förklaring och så får vi ju så småningom se Bruce Campbell som Ronald Reagan, mycket att se fram emot alltså!

Vad tyckte du om veckans avsnitt? Har ni några UFO-teorier från förra veckan? Kommentera gärna nedan.

Säsong två av ”Fargo” går att följa via HBO Nordic där även hela säsong ett finns tillgänglig.
| 20 oktober 2015 20:00 |