SPONSRAT

Skribent

Annika Andersson

14 juli 2018 | 09:00

Eftersnack: Farlig förhandling med terrorister i ”Six”

Andra säsongens sjunde avsnitt bjuder på en spänningsladdad väntan på ”The Prince” inne på okänd mark, som slutar med en oväntad (?) vändning i händelseförloppet.
Nu har det gått ett par veckor sedan senaste avsnittet av ”Six”, men ni minns väl hur elitsoldaterna med Gina i spetsen begav sig in i ryskt territorium för att försöka rädda den kidnappade ambassadören? Avsnittet inleds med att truppen beger sig mot nya utbytespunkten, djupt in i okänd mark. När de närmar sig den lilla byn sätter Gina på sig en huvudduk för att passa in.

Punkten för utbytet av gisslan är en liten by bestående av några halvt förfallna hus på en vackert belägen plats. Efter att första ha fått vapen riktade emot sig, och själva lämnat kvar ett par man i skogen för säkerhets skull, välkomnas teamet av de lokala byborna. De får veta av byns ledare, Anzor, att ”The Prince” först lockat med pengar och sedan hotat med våld, för att få dem att agera värd för utbytet. Efteråt kommer ju teamet åka hem, medan byborna tvingas stanna kvar tillsammans med ”The Prince” och hans anhängare...
 
Men ”The Prince” visar sig inte gå att lita på den här gången heller. Man anade nästan i förra avsnittet att det var fråga om ett bakhåll, men å andra sidan, vad har de för val när så mycket står på spel?

Ett par intressanta karaktärsvändningar sker också, nämligen Michaels och Trevors. Michael lyckades ju egenmäktigt avstyra det plötsliga lönnmordsförsöket, men försvarade även teamet. Det ska bli väldigt intressant att se om Gina gjorde rätt val på slutet, eller vad tror ni?

Trevor, som hittills visat okänslighet och en del rasism mot framför allt icke-amerikaner, riskerar nu sitt liv för att rädda byns lilla pojke Bahadur. Ens ord är inte alltid samma som ens handling, men ofta är det tvärtom – vackra ord som inte betyder någonting när det kommer till kritan. Ett-noll till Trevor här!
 
Large 773fb1c89cdd5193685adb56e957a68a screen 20shot 202018 07 13 20at 2012.52.46
 
Men det obehagligaste hotet är nog det på hemmaplan, från Marissa... Anabel beslutar ju att bjuda in sin nya kompis Chloe på middag. Jackie är paranoid men Anabel insisterar, och när väl Marissa/Chloe dyker upp med chokladkaka verkar både hon, kompisen Lena, och lillebror förtjusta.

Men Marissa går raka vägen fram mot fotografierna och identifierar pappan – vart är han? När kommer han tillbaka? Hon tycks väga sina alternativ och frågan är vad det är som hon planerar att göra mot familjen?

Kanske visar det sig i nästa veckas avsnitt, som visas på HBO Nordic torsdagen den 19 juli. Kommentera gärna nedan, så fortsätter vi vårt eftersnack då.
| 14 juli 2018 09:00 |