SPONSRAT

Skribent

MovieZine

3 april 2019 | 07:40

Eftersnack: Dunklare och dovare ”Knightfall” med hög våldsfaktor

Dunklare avsikter, dovare toner, och dystrare musik – det är en mörk och rå värld vi kliver in i där ingenting är heligt, när vi bänkar oss framför TV:n/datorn för att se säsong två av ”Knightfall”.
Andra avsnittet får en otäck start när ett föräldrapar bränns levande på bål som kättare framför ögonen på sin lilla son. Året är 1279, alltså innan vår Tempelriddarhjälte Landry (Tom Cullen) blivit vuxen och gett sig ut i heligt krig. Vem den lilla pojken är avslöjas så småningon med en minst lika obehaglig hämndscen. Hade någon kunnat lista ut det sambandet, eller vad tycker ni om den vändningen? 

Landry och de övriga lärlingarna fortsätter styras med järnhand av Talus (Mark Hamill), men Landrys kunskaper räddar gruppen ur knipa om och om igen. Känns det inte lite som att Talus börjar mjukna upp? Hade han inte ett litet småleende på läpparna när Landry listat ut hur man tar sig upp för den omöjligt regnhala muren? Men inte alla tar emot Landry med öppna armar och han har många kvar att övervinna när forna lagkamrater ser honom som ett hot och dåligt omen...

Men hos kungafamiljen närs de starkaste hämndkänslorna och här planeras de grövsta brotten. Kung Philip (Ed Stoppard) kan inte ens förlåta kvarlevorna av sin fru, som ligger på en bänk i slottet, utan griper tag i ett vapen för att slå henne sönder och samman. En figur lösgör sig dock ur skuggorna och hindrar honom genom att ta ifrån honom vapnet. Det är prins Louis (Tom Forbes) som suttit  bredvid liket för att sörja. Trots att den ene hatar och den andre älskar drottningen, är de rörande överens om att hämnd måste utkrävas. Prinsen skickas ut på hemligt uppdrag och av det som visas tycks han nästan toppa alla som den mest råa, kallhjärtade och hårdföre mannen hittills i hela serien – eller vad tycker ni?
 
| 3 april 2019 07:40 |