SPONSRAT

Skribent

MovieZine

24 april 2019 | 22:45

Eftersnack: Det ser dystert ut för Tempelriddarna i "Knightfall"

Nya hemligheter avslöjas när Landry och Prins Louis äntligen möts i andra säsongens femte avsnitt av ”Knightfall”. Men DeNogaret som hittills legat lågt har också piggnat till med nya intriger, och avsnittet får ett minst sagt oroväckande slut...
Mycket handling har klämts in i veckans avsnitt och det blir många spännande trådar att följa upp i säsongens andra halva.Gawain (Pádraic Delaney) till exempel, som Kung Philip (Ed Stoppard) avskedat, känner ju väl till Tempelriddarnas traditioner och det kommer väl till pass när han intrigerar tillsammans med William de Nogaret (Julian Ovenden) för att få dessa på fall.

Eftersom Tempelriddarna omgärdas av mysterier och ett av dessa skulle vara avgudadyrkan, hittar Gawain på ett knep för att skapa ”bevis” för påståendet. De Nogaret är mycket imponerad, och ser vi inte lite av hans gamla intriglusta skina igenom när han synar Gawain uppifrån och ner, för att deklarera ”det sägs att man ska hålla sina vänner nära och sina fiender ännu närmare, men jag vet inte än vilken kategori du är..” Vi lär nog få veta så småningom vad han har i kikaren, för är det en sak vi lärt oss om DeNogaret, är det att han först och främst ser efter sitt eget bo. Men kanske har han mött sitt like i Gawain? Den nya påven, tidigare ärkebiskop Raymond DeGoth (Stephen Fewell) blir i vilket fall ckockerad över ”upptäckten” vilket bådar illa för Tempelriddarna.

Men avsnittets mest spännande möte är väl ändå när Prince Louis (Tom Forbes)får nys om klostret där Landrys (Tom Cullen) barn är gömt? Prinsen och hans följe rider dit utklädda till Tempelriddare, men lyckligtvis är Landry och Tancrede (Simon Merrells) också på plats. Landry ser igenom förklädnaden med en gång vilket leder till strid, och snart uppdagas hemligheter som lämnar en av dem fullständigt chockerad. Kommer det ändra händelseförloppet undrar man?

Tempelriddarna har ytterligare en strid framför sig som de inte känner till än, men som Kungen förbereder med ett nytt, kusligt vapen. Intrigerna tätnar med andra ord och det verkar som en blodig fortsättning följer. Det femte avsnittet av "Knightfall" finns nu att streama på HBO Nordic.
| 24 april 2019 22:45 |