SPONSRAT

Skribent

Annika Andersson

15 maj 2018 | 12:00

Eftersnack: Nu börjar det hända grejer i "Westworld"

Det fjärde avsnittet av ”Westworld” är en riktig magkittlare! Den milda Bernard far fram som en dödsmaskin, vi får veta en viktig hemlighet om Delos, och William hamnar öga mot öga med Grace - men vem är hon egentligen?
Nu börjar det verkligen hända grejer! Det fjärde avsnittet av ”Westworld” avslöjar en viktig hemlighet om Delos som både är skrämmande och fantastisk! Men i och med att vi får reda på att Delos slutat sina dagar som ett misslyckat försök att få evigt liv som android, får vi också veta att samma försök gjorts på en person till. Vem?

Många gånger nämns ju hur Williams fru tagit självmord. Kan det vara hon som återskapats? Vad vi får veta är att Grace, den nya karaktären från Park 6, som överlevt tigerattacken, tagits tillfånga i Westworld, men sedan släppts fri, slutligen står öga mot öga med William. Är hon alltså hans dotter?

Hon har ju haft dolda skäl att vara i Westworld - när en medfånge vill planera hur de ska klara sig helskinnade ut ur parken, svarar hon att ”I’m not looking to get out of here”. Där skulle man kunna ha gissat att det är William hon letar efter, och har de inte dessutom samma överlevnadsfärdigheter när de tar sig runt i parken? Är de del av samma spel, samma lek, samma plan iscensatt av Robert?
 
 
Varken Dolores eller Maeve fanns med i detta avsnitt, men vi fick spendera desto mer tid med Bernard. Han är också en hemlighetsfull karaktär, så mild, så trofast, och - när det behövs - en riktig dödsmaskin. Men hans mål är oklart, även för honom själv. Det visar sig ju att hans minnesfunktion programmerats så att han inte kan skilja på nutid och dåtid.

Nu har han i alla fall fått hjälp av Elsie med att fylla på hjärnsubstans, och hon förstår hur viktig han är som hjälp att ta sig runt i, och förhoppningsvis även ut, ur Westworld. Men... gränserna mellan de andra världarna har ju upphört och här kan man vänta sig en hel del nya överraskningar i handlingen, som de glimtar vi sett av Maeves kommande äventyr i Shogun World, exempelvis.

Nästa veckas avsnitt visas på HBO Nordic måndagen den 21 maj. Kommentera gärna vad ni vill att vi tar upp i nästa veckas eftersnack!
| 15 maj 2018 12:00 |