Serie

Skribent

Hampus Haglund

21 mars 2016 | 22:00

Eftersnack: Åkermans iskalla blick är bäst i veckans ”Billions”

Where the fuck is Donnie? Alla undrar, ingen vet. ”Billions” radar upp bra avsnitt och den här veckan kan vi luta oss tillbaka och följa jakten.
Donnie flyr från verkligheten och lämnar både FBI och Axe Capital bakom sig. Båda tar upp jakten men Camp Axelrod har en del annat att tänka på för tillfället. För efter förra veckans avslöjande har Axe i princip hela New York emot sig, något som visar sig tära på familjen. Det nionde avsnittet för säsongen fortsätter på den inslagna vägen och det är väldigt sällan en tråkig stund i ”Billions”. Här är några tankar om veckans avsnitt ”Where the f*ck is Donnie?”

Upplagt för mer Åkerman


Jag gillar Malin Åkerman. Inte för att hon är svensk utan för att hon helt enkelt är jävligt bra. I ”Billions” har hon fått alldeles för lite utrymme att glänsa men levererat när tillfälle väl getts. Därför var veckans avsnitt extra härligt att se. Åkerman var lite överallt och nu är det som upplagt för att hon kan få en väldigt avgörande roll. Hennes iskalla konfrontation med Wendy (Maggie Siff) är förmodligen veckans bästa scen. Att Wendy har en fot i varje läger lär fortsätta irritera Lara och det är inte det sista vi ser dem två emellan!


”Divorce his ass” är rådet hon får under hennes något futtiga intervention. När trycket nu ökat på familjen Axelrod är det inte helt omöjligt att tänka sig en spricka mellan Lara och Bobby. Det skulle röra runt i grytan ordentligt. Även om det inte skulle hända har Åkerman förhoppnings en stor roll att spela framöver som spindeln i nätet.

Axe brandtal (pun intended)


Man kan tycka att han är ondskefull men Axe är karismatisk som tusan. Serien är nio avsnitt in och jag har tappat räkningen på hur många tal han hållt. Allt som oftast är det brandtal för att elda upp sina anställda men den här veckan var det lite annorlunda. För även om det här var ett bokstavligt talat brandtal var det med en ursäktande ton. 
 
Hjälpte det? Nej. New Yorks brandkår är inte lättövertalade och det är förståeligt. Har vindarna vänt helt nu? Kommer Axelrods aktie bara forstätta falla tills han når botten och gör något drastiskt, vad tror du?

Några plus och minus


+ Axe cryotherapy. Gillar de små insticken där vi får se miljardärens extravagans. 

+ Chuck sätter sig själv allt mer i skiten genom att ha ett finger med i spelet. Den här veckan genom att öppna en undersökning mot en domare, det finns väl ingen chans att Axe inte kommer ha nytta av allt när vi når säsongsfinalen?

+ Att vi inte vet exakt vad Axe långsiktiga Donnie-plan är. Spännande att se om han har ytterligare ett ess i rockärmen.

- Att FBI lät Donnie fly helt ostört.

Nästa vecka


Bara tre avsnitt kvar av säsongen. Kommer saker och ting bli helt bananas? En sak är jäkligt säker, matchen Rhodes/Connerty vs Axelrod/Waggs blir allt mer personlig. Här är en preview inför nästa veckas avsnitt:

">

Vad tyckte du om veckans avsnitt och vad hoppas du på nästa vecka? Diskutera i kommentarsfältet!

"Billions" går att följa via HBO Nordic, nytt avsnitt varje måndag.
| 21 mars 2016 22:00 |