Serie

Skribent

Sarah Åkerman

10 juni 2018 | 18:00

Eftersnack: Actionfyllt andra avsnitt av "Cloak & Dagger"

Första avsnittet avslutades med många frågetecken. Avsnitt nummer två skapar ännu fler.
Våra två huvudkaraktärer försöker förstå sig på sina nya krafter, och vi får träffa en snygg tatuerad präst som jag inte kan vara säker har rent mjöl i påsen än.
 
Avsnittet har inte en tråkig stund och många nya karaktärer får ta plats. En väldigt intressant utveckling som kommer som en rejäl överraskning är Tyrones mamma som ifrån början verkat vara lugnet själv. Helt plötsligt ser vi henne ta fram en pistol och rikta mot något eller någon. Att jag är nyfiken på hennes karaktär är inte att överdriva.
 
 
Tandy som har kommit i trubbel efter att hon mördade den där rika snubben i förra avsnittet försöker fly från New Orleans med Liam, som vi fick se en sekund i förra avsnittet. Den stora frågan i nästa avsnitt kommer att bli om Tandy bestämmer sig för att vända om för att rädda Liam ifrån polisen eller inte.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Jag tyckte det var riktigt kul att få se lite mer av Liams karaktär i detta avsnitt, hela tvättautomat-scenen och sedan finalen med bröllopet var väldigt snyggt skriven. Bästa scenen i serien hittills är definitivt när Tandy och Liam flyr från bröllopet med pengarna de har stulit, hoppar in i brudparets bröllopsbil och försvinner bort.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Tyrone har svårt att veta hur han ska ta hand om sin instängda ilska, inom honom finns en stark känsla av hämnd. Han bestämmer sig i slutändan för att gå efter polisen även fast prästen bad honom tänka till innan han gör något han kommer ångra. Det hela misslyckas och det känns som hans frustrationer kommer bara växa ännu mer efter detta.
 
Drömsekvenserna är fortfarande något jag inte är helt säker över vad de betyder, är det personens drömmar eller mardrömmar? Polisen är i alla fall Tandy på spåren och vi får se nästa vecka vilket val hon gör, rädda Liam eller lämna New Orleans för gott.
 
Nya avsnitt av "Cloak & Dagger" släpps varje fredag på HBO Nordic.
 
Tror ni Tandy kommer rädda Liam?
| 10 juni 2018 18:00 |