Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 juli 2022 | 15:00

Efter "Thor: Love and Thunder" - här är alla kommande Marvelfilmer

En "Black Panther"-uppföljare och ett återseende av "Guardians of the Galaxy" står på tur i MCU.
Bioaktuella "Thor: Love and Thunder" befäster än en gång Marvel som en lojal leverantör av hejdundrande serietidningsäventyr (eller är de i själva verket massproducenten av världens dyraste mellanmjölk? Åsikterna går isär).
 
Klart är iallafall att MCU, inne på sin Fas 4, ska ingenstans. Marvel Studios-chefen Kevin Feige har redan lovat sina fans minst tio år till av superhjältar på vita duken - än så länge är fyra nya titlar inbokade. Det närmaste året kommer vi bland annat få återbesöka Wakanda som sörjer sin kung, och återse både Ant-Man och Captain Marvel.
 

Black Panther: Wakanda Forever (11 november)

 
 
Chadwick Bosemans död för snart två år sen chockade oss alla. Men ni vet hur det är i Hollywood, the show must go on och pengarna ska in. Regissören Ryan Coogler har försäkrat Marvel-fans att han har ett sätt att hedra kung T'challa med respekt, och att uppföljaren ska utforska Wakandas värld och dess andra invånare. Letitia Wrights karaktär Shuri sägs ta över Black Panther-dräkten. Kan vi hoppas på en första trailer under San Diego Comic-Con om två veckor?
 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)

 
 
I den tredje filmen om Ant-Man återser vi Marvels minsta superhjälte. Peyton Reed är tillbaka i registolen, och framför kameran står Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer - och Bill Murray i en liten gästroll. För superskurkerier står Kong the Conqueror, spelad av Jonathan Majors.
 

Guardians of the Galaxy vol. 3 (5 maj 2023)

 
 
Sköna rymdgänget Guardians med Peter Quill (Chris Pratt) I spetsen dyker kort upp i "Thor: Love and Thunder" innan de ger sig iväg på nästa äventyr. Handlingen är än så länge inte känd, men det känns skönt att veta att James Gunn återvänder som regissör, efter en liten avstickare till ärkefienden (DC). Will Poulter kommer att introduceras i rollen som mäktige Warlock.
 

The Marvels (28 juli 2023)

 
 
I uppföljaren till "Captain Marvel" får Brie Larson sällskap av fler tuffa kvinnor från Marvels universum. Hennes superfan Kamala Khan (spelad av Iman Vellani i streamingaktuella tv-serien "Ms. Marvel") och Monica Rambeau (Teyonah Parris från "WandaVision") ansluter sig till en kvinnlig supertrio. Filmen regisseras av hyllade Nia DaCosta, senast aktuell med skräckfilmen "Candyman".
 

Och vi har mycket mer att se fram emot...

 
Det ryktas att Marvel Studios ska släppa ytterligare två filmer under 2023: i oktober och november. Vilka de är har inte blivit officiellt ännu...
 
På gång är också en ny "Blade" med Mahershala Ali, "Deadpool 3" med Ryan Reynolds, "Captain America 4" där Anthony Mackie tar över titeln, "Shang-Chi 2" och en reboot av "Fantastic Four". Dessutom ska flera Marvelskurkar samlas i filmen "Thunderbolts".
 

Se Benjamins videorecension av "Thor: Love and Thunder":

 
 
Vilken kommande MCU-film ser du mest fram emot?
| 9 juli 2022 15:00 |