Film

Skribent

Mats Karlsson

25 juli 2018 | 23:15

Efter anklagelserna - nu är James Franco på väg till registolen

Är i förhandlingar om att ta över filmen om sportnätverket ESPN.
I januari anklagades James Franco för sextrakasserier och det resulterade i att han ställdes ut i Hollywoodkylan på obestämd tid, men nu ser det ut som att den skådespelande regissören är på väg in igen. Enligt Collider är Franco i förhandlingar om registolen till ESPN-filmen.
 
Det hittills obetitlade filmen ska baseras på boken "ESPN: Those Guys Have All The Fun", som gavs ut 2011 och två år senare var det tänkt att Derek Cianfrance skulle regissera filmatiseringen. Nu har turen kommit till James Franco och om förhandlingarna går i lås kommer Franco regissera efter ett omskrivet manus av Christopher C. Rogers ("Halt and Catch Fire").
 
James Andrew Millers och Tom Shales bok handlar om det stora sportnätverket ESPN som består av flera sportkanaler. Det främsta nyhetsprogrammet är Sportscenter som är USA:s mest sedda sportprogram. Den tidigare planen för filmen var att den skulle handla om hur ESPN startade och hur det blev det stora framgångsrika sportnätverket. Hur mycket Christopher C. Rogers kommer att skriva om James Andrew Miller (en av bokens författare) ursprungliga manus återstår att se.
 
Närmast är Franco aktuell med bröderna Coens "The Ballad of Buster Scruggs", där han har en okänd roll.
| 25 juli 2018 23:15 |