Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juli 2018 | 16:15

Bröderna Coens western-serie blev långfilm istället

Nu ska "The Ballad of Buster Scruggs" få en Oscarspush innan premiären på Netflix.
Det senaste året har bröderna Coen jobbat flitigt på en tv-serie för Netflix. "The Ballad of Buster Scruggs" tar dem tillbaka till westerngenren, som de framgångsrikt utforskade i bland annat "True Grit".

Men - surprise, surprise. Den planerade miniserien ska nu istället släppas som en långfilm. Antologifilmen blir närmare tre timmar lång, och består av sex berättelser - om bland annat en sjungande cowboy, ett kringresande teatersällskap och en man som hittar guld. I rollerna hittas bland andra Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, Liam Neeson och Tom Waits.
 
Joel och Ethan Coen, som både skrivit manus och regisserat, skämtar till det i ett uttalande till Variety:

- Vi älskar antologifilmer, särskilt de som gjordes i Italien på sextiotalet där flera olika regissörer gjorde verk på ett gemensamt tema. Vi har skrivit en serie västern-berättelser och hoppades att göra samma sak, och anlita de bästa regissörerna idag. Vi hade tur att båda tackade ja.

"The Ballad of Buster Scruggs" får sin premiär på filmfestivalen i Venedig inom kort. Netflix planerar därefter att släppa filmen på amerikansk bio, och på så vis ge den en chans i Oscarsracet nästa år, innan den finns att streama.
| 25 juli 2018 16:15 |