Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2017 | 19:55

”Edge of Tomorrow” får uppföljare - med den märkligaste titeln någonsin

Tom Cruise och Emily Blunt kommer tillbaka. Men kan någon övertala regissören Doug Liman att byta titel?
”Edge of Tomorrow”, den tidshoppande monsterkrigs-rullen med Tom Cruise, dök upp på bio sommaren 2014 som en glad överraskning. Sen dess har många sci-fi-fans hoppats på en uppföljare som kunde utveckla ”Måndag hela veckan”-konceptet, och nu är en sådan äntligen på väg.

Regissören Doug Liman ger Collider ett entusiastiskt besked:

- Vi har en otrolig story! Den är fantastisk! Mycket bättre än den första filmen, och jag älskade ju den första filmen. Den ska heta ”Live Die Repeat and Repeat”. Tom ser fram emot den, och Emily Blunt ser fram emot den. Den stora frågan är bara när vi ska göra den.

Det är alltså inte ”om”, utan ”när”. Förutom en korkad titel borde nyheten om en ”Edge of Tomorrow”-uppföljare glädja en och annan actionälskare. Tom Cruise och Emily Blunt återvänder med Doug Liman tillbaka bakom kameran.
 
 
På tal om titlar har den första filmen avverkat några. Den skulle från början heta ”All You Need Is Kill” (efter sin roman-förlaga), vilket ändrades till ”Edge of Tomorrow” kort innan biopremiären. Men när filmen gavs ut på skiva i USA hade man döpt om den till ”Live Die Repeat” (tidigare använt som filmens tagline). 
 
Nästa film heter alltså "Live Die Repeat and Repeat", och jag vill inte ens veta hur de tänkte döpa en eventuell trea.
 
Men det är utan tvekan ett intressant projekt värt att hålla ögonen på.  Liman har vid en tidigare intervju sagt fascinerande saker om hur han tänkt ta sig an nästa del:

- Jag har tänkt en del på hur man kan göra en uppföljare intressant. Jag har en del radikala idéer om hur man borde göra en uppföljare, som skiljer sig från hur alla andra gör uppföljare, och det här manuset passar min idé perfekt. Jag tänker revolutionera hur uppföljare görs.
 
 
Vad tycker ni om titeln, och tanken på en uppföljare? Kommentera nedan.
| 7 maj 2017 19:55 |