Film

Skribent

Miriam Sposito

8 augusti 2018 | 16:30

Eddie Redmayne och Jessica Chastain till thrillern "The Good Nurse"

"The Good Nurse" som kommer regisseras av den danske regissören Tobias Lindholm, är baserad på den sanna historien om seriemördaren Charlie Cullen.
Filmen är baseard på boken med samma namn, som är skriven av Charles Graeber. Boken handlar om Charlie Cullen, som av media fick namnet ”The Angel of Death”. En sjuksköterska som ska ha varit inblandad i upp mot 300 patienters död i över 16 års tid på nio olika sjukhus i New Jersey och Pennsylvania.

Filmen har kanske redan hittat sina första skådespelare, Eddie Redmayne och Jessica Chastain är i förhandlingar om att medverka i filmen, skriver Deadline. Eddie Redmanyne, som tidigare medverkat i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, kommer i sådana fall spela Charlie Cullen. Jessica Chastain, som fick sitt stora genombrott i bland annat filmerna ”The Tree of Life” och ”Niceville” och som även ska medverka i kommande "Det: Kapitel 2", ska spela sjuksköterskan som hjälpte till att stoppa mordvågen. 

Den danske regissören Tobias Lindholm kommer regissera filmen och det blir hans regissörsdebut med en engelsktalande film. Tidigare har Tobias Lindholm regisserat ”Kriget” som 2015 blev Oscarsnominerad för bästa utländska film.
| 8 augusti 2018 16:30 |