Film

Skribent

Viktor Eriksson

1 juli 2024 | 21:30

Eddie Murphy kommenterar Sylvester Stallones version av “Snuten i Hollywood”

Komikern tror att “Rambo”-stjärnans tolkning av Axel Foley inte hade varit det minsta lik karaktären.
Det är svårt att tänka sig någon annan än Eddie Murphy spela huvudrollen i den klassiska 80-talskomedin “Snuten i Hollywood”, men faktum är att filmen kunde blivit något helt annat. Först var det tänkt att Mickey Rourke skulle spela huvudrollen innan han lämnade projektet. Därefter försökte studion locka en rad andra skådespelare varpå “Rocky”- och “Rambo”-stjärnan Sylvester Stallone tackade ja.
 
Stallone började dock skriva om manuset till filmen och göra det betydligt mörkare, varpå de båda parterna kom överens om att det borde bli en helt egen film istället. I en ny intervju med Jake’s Takes spekulerar Eddie Murphy i hur Sylvester Stallones version av “Snuten i Hollywood” och huvudkaraktären Axel Foley hade kunnat bli.
 
Eddie Murphy i "Snuten i Hollywood" från 1984.
 
– Det hade inte varit något som liknade Axel Foley, säger Eddie Murphy och drar till med en Stallone-imitation.
 
– “Jag ska sätta en banan i ditt avgasrör”. Han hade liksom varit hotfull och elak.
 
– Det hade varit som “Cobra”, jag tror att i “Cobra” tog han vad han tänkte göra med “Snuten i Hollywood” och gjorde det där istället.
 
Sylvester Stallones "Cobra" släpptes 1986, två år efter "Snuten i Hollywood" och har återkommande klassats som en av 80-talets klassiska actionfilmer. 
 
| 1 juli 2024 21:30 |