Film

Skribent

MovieZine

23 september 2021 | 09:05

Eddie Murphy gör tre nya filmer åt Amazon

"Coming 2 America" var bara början. Nu ska skådespelaren och komikern utveckla nya originalfilmer för streaming.
Nöjda med framgångarna för "Coming 2 America", uppföljaren till "En prins i New York" som släpptes i våras, vill Amazon se mer av Eddie Murphy. Skådespelaren har skrivit avtal med Amazon Studios för tre nya filmer som han ska medverka i. Dessutom ska Murphy utveckla nya originalfilmer åt streamingtjänsten Prime Video.

- Eddie är en legend både framför och bakom kameran. Ett geni inom komedi och drama. Han fortsätter ständigt att leverera originella och underhållande berättelser och karaktärer. Vi ser fram emot att föra traditionen vidare och välkomna honom till Amazon-familjen, säger studiochefen Jennifer Salke.

Många fans lär bli glada av att Eddie Murphy är mer aktiv som skådis igen. Han hyllades stort för "Dolemite is my Name" på Netflix, och ska även spela in "Snuten i Hollywood 4" inom kort, skriver Variety.
 
Läs också: Därför tog Eddie Murphy en paus från skådespeleriet

Amazon har på senare år spänt sina muskler och satsat stort på streamingtjänsten Prime Video, där påkostade originalfilmer som "The Tomorrow War" och "Without Remorse" haft sin premiär. På gång är också en utökning av den svenska tjänsten med nya lokala produktioner.
| 23 september 2021 09:05 |