Spel

Skribent

Pauline Engdahl

9 juni 2018 | 23:35

EA:s efterlängtade actionspel "Anthem" släpps nästa år

"Mass Effect"-skaparnas nya spel kommer att släppas februari 2019.
Under EAs presskonferens på E3 idag så gavs vi mer information om BioWares nya spelserie, "Anthem". Bland annat fick vi reda på att spelare inte kommer behöva vänta längre än till den 22:e februari, 2019 på att få spela spelet.

Det vi tidigare har fått reda på om spelet är att det är ett berättelsedrivet actionspel ur tredjepersonsvy, i en värld där människor kämpar för att överleva då faran lurar runt varje hörn i den skoningslösa miljö som omger dem. Man kommer att kliva i rollen som en person vars uppdrag är att göra världen säker igen, och därigenom rädda mänskligheten.

Under presskonferensen fick vi både se trailern till spelet samt gameplay, vilket visade hur striderna kan se ut med de olika exorustningarna man kan använda. Dessa rustningar kallas för Javelins, och man kan under spelets gång välja mellan fyra stycken, alla med olika färdigheter som passar för olika stridstyper. Utseendet kommer man som spelare att få anpassa själv, genom rustningarnas färger och geometri. Det kommer vara möjligt att köpa kosmetika, men inga lootboxes kommer att finnas, och inte heller något pay-to-win.

Det är möjligt att ta sig igenom spelet på egen hand, men det är rekommenderat att spela med vänner. Upp till fyra personer kan spela tillsammans vilket kommer att göra striderna lättare att klara av - men de berättandedrivna delarna är helt och hållet individuella, vilket gör att varje spelomgång blir unik. Spelvärlden kommer också att vara dynamisk och ändras konstant.

Som ett fan av både "Mass Effect" och "Dragon Age" så ser jag fram emot vad denna nya värld kan komma med för möjligheter. Hittills ser det lovande ut, och jag hoppas verkligen på att slutprodukten blir minst lika intressant.
 

"Anthem" kommer att finnas tillgängligt på PlayStation 4, Xbox One, och Origin på PC.
| 9 juni 2018 23:35 |