Film

Skribent

Alexander Svensson

30 april 2024 | 18:00

Dwayne Johnson sabbar julen? Stjärnan uppges ha kostat julfilmen "Red One" 50 miljoner

Dwayne "The Rock" Johnson anklagas för att ha varit kroniskt försenad på inspelningen av sin kommande storfilm.
Dwayne Johnsons nästa live-action-film är juläventyret “Red One” för MGM och Amazon. Johnson spelar där en hemlig agent från organisationen E.L.F. som måste rädda tomten när han blir kidnappad. Men i verkligheten har Johnson enligt The Wrap varit allt annat än en räddare i nöden: superstjärnan har istället varit återkommande sen till inspelningarna till den grad att filmens budget fått skruvas upp till över 250 miljoner dollar.
 
Flera källor nära produktionen har uppgett för The Wrap att Johnson varit som mest åtta timmar sen till inspelningarna av “Red One”, vilket kostat åtminstone 50 miljoner extra och fått filmens budget att skjuta i taket (god jul, Amazon). Produktionen uppges ha varit tvungen att anpassa vad man spelade in beroende på huruvida Johnson dök upp eller inte.
 
Dwayne Johnson och J.K. Simmons under inspelningen av "Red One".
 
Anonyma källor uppger även att Johnsons oförmåga att följa ett schema är ett återkommande problem. På Netflix “Red Notice” (ej att blanda ihop med kommande “Red One”) så sägs Johnsons ständiga förseningar tillochmed ha lett till ett bråk med Ryan Reynolds.
 
Samtidigt så finns det flera källor som hävdar att uppgifterna om Johnson och budgeten är överdrivna. En källa till The Wrap säger till exempel att “Red One” alltid var tänkt att ha en budget på runt 250 miljoner. Andra källor säger att Johnson som mest var en timma sen. Och Amazon förnekar att Johnson ska orsakat problem under inspelningen av “Red One”.
 
Dwayne Johnson i "Black Adam". 
 
- Dwayne Johnson och Seven Bucks (Johnsons produktionsbolag, reds.anm) har varit otroliga partners på “Red One” - en film som biobesökare i alla åldrar kommer att älska den här julsäsongen. Våra testvisningar har varit väldigt starka - reaktionen från CinemaCon talar för sig själv - och vi kunde inte ha gjort det utan Dwaynes ständiga arbete och stöd. All rapportering som implicerar att vi tagit oss hit med att han dykt upp sju till åtta timmar sent till inspelningen är både fånig och falsk.
 
Ord står alltså mot ord rörande Dwayne Johnsons beteende, men om det nu stämmer att han beter sig oprofessionellt och tomtar runt rent allmänt så lär det orsaka problem förr eller senare. Det är också möjligt att det är de anonyma källor som The Wrap använder sig av som överdriver sina påståenden. Oavsett vilket så vet vi säkert att vi får ringa in julen med “Red One” den 15 november i år.
 
Vad tror du? Är The Wraps källor pålitliga eller är det överdrivet?
| 30 april 2024 18:00 |